Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Koronaviruso pandemija energetikos milžinei BP atsieis iki 17,5 mlrd. JAV dolerių

Didžiosios Britanijos energetikos milžinė BP pirmadienį pranešė, kad antrąjį ketvirtį ji neteks iki 17,5 mlrd. JAV dolerių, nes „užsitęsęs“ dėl koronaviruso pandemijos įvestas karantinas pakirto pasaulinę naftos paklausą.
JK naftos milžinė BP
JK naftos milžinė BP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė, neseniai paskelbusi apie planus atsisakyti beveik 10 tūkst. darbo vietų, pareiškime teigė, kad patirs 13–17,5 mlrd. JAV dolerių (11,4–15,3 mlrd. eurų) nepinginio turto vertės sumažėjimą ir nurašymų.

BP taip pat sumažino savo ilgalaikės naftos kainos prognozę.

„Atsižvelgiant į tai, kad COVID-19 pandemija tęsiasi ir antrąjį 2020 metų ketvirtį, BP dabar mano, kad pandemija turės ilgalaikį poveikį pasaulio ekonomikai, o energijos poreikis išliks silpnesnis ilgesnį laikotarpį“, – pažymėjo BP, pridūrusi, kad pandemija paskatins perėjimą prie švaresnių energijos šaltinių nei anglys.

Grupė tęsė: „BP peržiūrėjo savo ilgalaikes kainų prognozes, jas sumažindama ir pratęsdama jų galiojimo laikotarpį iki 2050 metų.“

„Vykdydama ilgalaikį strateginį planavimą ir toliau koncentruodamasi į kapitalo drausmę, BP taip pat peržiūri savo planus plėtoti kai kurį nematerialųjų turtą, susijusį su išteklių žvalgymu.

„Šie veiksmai lems nuostolius dėl nepiniginio turto vertės sumažėjimo ir nurašymų antrąjį ketvirtį. Apskaičiuota, kad jie sieks nuo 13 mlrd. JAV dolerių iki 17,5 mlrd. JAV dolerių sumokėjus mokesčius“, – pridūrė BP.

Bendrovės generalinis direktorius Bernardas Looney perspėjo, kad COVID-19 pandemija, vis labiau regis, „turės ilgalaikį ekonominį poveikį“.

„Taigi mes pakeitėme savo kainų perspektyvą, kad atspindėtume tą poveikį ... Mes taip pat peržiūrime savo plėtros planus“, – pridūrė bendrovės vadovas.

Dabar BP prognozuoja, kad 2021–2050 metais „Brent North Sea“ rūšies naftos kainos sieks vidutiniškai 55 JAV dolerio už barelį. Bendrovė taip pat sumažino dujų kainų prognozes.

Energetikos milžinė prieš savaitę paskelbė ketinanti atsisakyti „beveik 10 000“ darbo vietų, arba beveik 15 procentų savo pasaulinės darbo jėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas