Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kremlius: Rusijos dujų tranzito per Baltarusiją blokavimas neįmanomas „net hipotetiškai“

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai pareiškė, jog nepaisant besikartojančių Aliaksandro Lukašenko gąsdinimų, rusiškų gamtinių dujų tranzito per Baltarusiją į Europą blokada „net ir hipotetiškai“ neįmanoma.
Dujotiekis
Dujotiekis, asociatyvinė nuotr. / 123RF.com nuotr.

Dmitrijus Peskovas dar kartą oficialiai patikino, kad Rusija ir toliau vykdys visus savo įsipareigojimus dėl gamtinių dujų tiekimo Europai.

„Mūsų pozicija ta, kad atmetame [dujų eksporto per Baltarusiją] blokavimo galimybę net ir hipotetiškai. Todėl norime dar kartą patikinti, jog Rusija ir toliau vykdys visus savo įsipareigojimus [dėl dujų tiekimo] taip, kaip darė daugelį dešimtmečių“, – sakė D.Peskovas sakė interviu televizijai „Rusija-24“, atsakydamas į atitinkamą klausimą.

Praėjusią savaitę Baltarusijos autoritarinis lyderis A.Lukašenka vėl skelbė ketinantis stabdyti rusiškų dujų tranzitą į Europą, jei bus sugriežtintos Vakarų sankcijos jo režimui.

„Jeigu dėl sankcijų, kurias jie skelbia arba skelbs ateityje, atsidursime ekstremalioje padėtyje ir neturėsime jokios išeities į jų sankcijas atsakyti kitomis priemonėmis, pasinaudosime ir šia griežta priemone“, – Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“ citavo A.Lukašenką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?