Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ministerija kviečia dalyvauti viešojoje konsultacijoje dėl energetikos srities startuolių

Energetikos ministerija kviečia dalyvauti viešojoje konsultacijoje ir padėti įvertinti šalies inovatyvių technologijų ir sprendimų potencialą – startuolių, vystančių verslą energetikos srityje, veiklos pobūdį bei skaičių. Taip pat siekiama identifikuoti priemones, kurios padėtų paspartinti inovatyvių sprendimų kūrimą ir plėtrą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
LR energetikos ministerija
LR energetikos ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apklausos rezultatai padės tinkamai pasirengti 2022 m. planuojamai sukurti energetikos sektoriaus startuolių akseleravimo programai, siekiant užtikrinti su energetikos sektoriumi susijusių labai mažų ir mažų įmonių verslo plėtrą. Šį priemonė įtraukta į patvirtintą Lietuvos energetikos inovacijų ekosistemos stiprinimo veiksmų planą. Jame numatyta daugiau nei 50 priemonių, kurios sudarys sąlygas plėtoti ir stiprinti energetikos inovacijų ekosistemą infrastruktūros, žmogiškųjų išteklių, produktų ir paslaugų, reguliacinės aplinkos, mokslo ir technologijų srityse.

„Inovacijos yra viena iš pagrindinių Lietuvos nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje užfiksuotų strateginių krypčių. Ambicingi Lietuvos atsinaujinančių išteklių energijos plėtros tikslai ir bendras ES šalių narių klimato neutralumo siekis nėra įmanomas be naujų idėjų ir inovatyvių sprendimų. Todėl sieksime kurti kuo palankesnę aplinką energetikos startuoliams kurtis ir toliau sėkmingai vystytis“, – sako energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.

Apklausoje kviečiamos dalyvauti įmonės, kurios atitinka smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) plėtros įstatyme numatytą apibrėžimą (startuolis – tai didelį ir inovacijomis grindžiamą verslo plėtros potencialą turinti labai maža ar maža įmonė, veikianti ne ilgiau kaip 5 metus) ir kurių veikla apima ar yra susiję su bent viena švarių (netaršių, aplinkai nekenksmingų) energetikos technologijų sričių – švarios energijos generacija, inovacijos, susijusios su papildomu vartotojų įsitraukimu, energijos kaupimo ir paskirstymo sprendimai, išmanų tinklai, išmanus mobilumas bei transporto sektorius.

Energetikos sektoriui sparčiai keičiantis, mažėjant reguliacijai, spartėjant atsinaujinančių energijos išteklių plėtrai, augant vartotojų įsitraukimui, energetikos sistemos lankstumo poreikiams, duomenų atvėrimo ir jų apdorojimo galimybėms atsiveria didžiulė naujų paslaugų rinka ir potencialas inovatyviems verslams kurtis.

Šiuo metu nėra tikslių duomenų, kiek šalyje galėtų būti energetikos inovacijas kuriančių startuolių.

Atsakymus teikti galima iki balandžio 11 d.

Viešąją konsultaciją galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas