Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija skelbia tarptautinį konkursą SGD terminalo šalyje projekto galimybėms įvertinti

Latvijos ekonomikos ministerija paskelbė tarptautinį viešąjį konkursą suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo Latvijoje projekto įgyvendinimo galimybėms įvertinti.
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pretendentų paraiškos bus priimamos iki gegužės 13 dienos.

Anot ministerijos pranešimo, paraiškoje turi būti apibūdinti projekto rengėjas ir jo galimi partneriai, pateikti duomenys apie didelių investicinių projektų įgyvendinimo patirtį, jų esmę, pateiktas projekto įgyvendinimo grafikas, rizikų vertinimai ir išlaidų skaičiavimai, nurodytos galimybės pritraukti finansavimą bei poreikis įtraukti valstybę, taip pat kai kurie kiti duomenys.

Kaip jau buvo skelbta, Latvijos vyriausybė dėl būtinybės šalyje statyti SGD terminalą apsisprendė balandžio 19-ąją bei įpareigojo Ekonomikos ministeriją iki gegužės 31-osios įvertinti galimą terminalo statybos naudą, sąnaudas bei pasiūlyti geriausią sprendimą, kaip ekonomiškai efektyviai užtikrinti patikimą šalies aprūpinimą gamtinėmis dujomis.

Ekonomikos ministras Janis Vitenbergs pareiškė, kad vyriausybės sprendimas šalyje statyti SGD terminalą yra ilgalaikės trukmės, kuris užtikrins ir Latvijos energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos.

Dabartiniais preliminariais vertinimais, SGD terminalas Latvijoje galėtų pradėti veikti anksčiausiai 2023-ųjų vasarą, o iki to laiko Latvija naudotųsi SGD terminalo Klaipėdoje bei planuojamo tokio terminalo Estijos Paldiskyje galimybėmis, kuris gali pradėti veikti šių metų paskutinį ketvirtį. Dėl įsitraukimo į šį projektą Latvija pasiekė esminį susitarimą su Estija ir Suomija – jos jį vystys drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito