Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija sufomuos papildomą 2 TWh gamtinių dujų rezervą

Latvija suformuos papildomą dviejų teravatvalandžių (TWh) gamtinių dujų rezervą, kad sumažintų rizikas dėl elektros energijos sistemos desinchronizavimo, pranešė ekonomikos ministras Janis Vitenbergas.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Latvija Dujos

Jo žodžiais, vyriausybė pasiekė „konceptualų sutarimą“ dėl papildomų 2 TWh gamtinių dujų pirkimo, kad būtų užtikrintas elektros energijos gamybos patikimumas 2022-2023 metais. Techninius pasiūlymus, kaip tai įgyvendinti, parengs Ekonomikos ministerija kartu su Finansų ministerija iki kito vyriausybės posėdžio.

„Dabartinėje aplinkoje esama daug rizikos veiksnių, todėl svarbu, kad valstybė, visuomenė ir verslininkai būtų nuo jų apsaugoti. Priimtas konceptualus sutarimas, ir šios strateginės gamtinių dujų atsargos gali būti įsigytos artimiausiu metu“, – sakė ministras.

J.Vitenbergas pabrėžė, kad šios gamtinės dujos nebus perkamos iš Rusijos, bet jas planuojama kaupti Inčukalnio požeminėje saugykloje.

Dėl tokio dujų kiekio įsigijimo valstybinė energetikos bendrovė „Latvenergo“ skelbė sutarusi su Klaipėdos SGD terminalu, ir jos į į Inčukalnio saugyklą bus pumpuojamos balandžio-gegužės mėnesiais.

Latvija derasi su Estija ir Suomija dėl būsimo tiekimo iš planuojamo suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo Estijos Paldiskio uoste mieste, taip pat tiekimo tęsimo iš Klaipėdos SGD terminalo.

Latvijos valdančioji koalicija šios savaitės pradžioje sutarė, kad Latvijai būtina turėti savo SGD importo terminalą. Preliminariai nuspręsta, kad jis turėtų būti statomas daugiausia privačių investuotojų lėšomis Skultės arba Rygos uoste, tačiau pripažinta, jog šio projekto greitai įgyvendinti nepavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai