Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvijas gaze“ vadovai tikisi su „Rietumu banka“ pagalba perimti visas bendrovės akcijas

„Latvijas gaze“ vadovai tikisi su vieno didžiausių šalyje komercinio banko „Rietumu banka“ finansavimu perimti visas dujų bendrovės akcijas, teigiama jos per „Nasdaq“ Rygos vertybinių popierių biržą išplatintame pranešime.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusio mėnesio pabaigoje Liuksemburge registruotas investicijų fondas „Marguerite Gas II“ turėtą 28,97 proc. „Latvijas gaze“ akcijų paketą pardavė bendrovei „Energy Investments“, priklausančiai „Latvijas gaze“ valdybos pirmininkui Aigarui Kalvičiui ir valdybos nariams Elitai Dreimanei ir Egilui Lapsaliui. Šį sandorį finansavo „Rietumu banka“ su akcijų perėmimo teise.

„Energy Investments“ vadovaujantis A. Kalvitis pranešime nurodė, kad pasiektas susitarimas su „Rietumu Banka“ leis „Latvijas gaze“ vadovams per gana trumpą laiką perimti bendrovės akcijas iš dabartinių pagrindinių akcininkų, o jas iš sandorių finansuotojo atpirkti greičiau nei per numatytą trejų metų laikotarpį.

Savo ruožtu „Rietumu banka“ atstovai pareiškė, jog įvykusio ir būsimų sandorių sąlygos – konfidenciali informacija, tačiau pripažino, jog jos suteikia teisę deleguoti savo atstovus į „Latvijas gaze“ tarybą.

34 proc. „Latvijas Gaze“ akcijų valdo Rusijos koncernas „Gazprom“, 18,26 proc. – Vokietijos koncernas „Uniper Ruhrgas International“, 16 proc. – bendrovė „Itera Latvija“, 2,77 proc. – smulkieji akcininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas