Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ekonomikos ministrė: dujos iš Klaipėdos SGD terminalo gali būti brangesnės nei rusiškos

Latvijai dujos iš Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo gali kainuoti daugiau nei bendrovės „Latvijas gaze“ iš Rusijos importuojamos, pareiškė Latvijos ekonomikos ministrė.
SGD terminalas „Independence“
SGD terminalas „Independence“ / D.Pancerovo nuotr.

„Mūsų skaičiavimai rodo, jog potencialus dujų importas iš Klaipėdos SGD terminalo gali būti brangesnis nei bendrovės „Latvijas gaze“ siūlomas. Dujų iš Klaipėdos kainą didina patikimumo komponentas, kintančios išlaidos, transportavimo ir kitos išlaidos. Todėl ji gali būti 5-6 proc. didesnė nei „Latvijas gaze“ siūlomų dujų“, – interviu BNS sakė Dana Reizniecė – Ozola.

D.Reizniecė – Ozola pabrėžė, jog niekada per susitikimus su Lietuvos energetikos ministru nebuvo kalbėta apie tai, kiek konkrečiai Latvijai gali kainuoti per Klaipėdos SGD terminalą tiekiamos dujos.

Ministrės žodžiais, šį mėnesį planuojama vykti į Lietuvą dujų importo į Latviją modeliui aptarti.

„Bandysime suprasti, ar įmanoma susitarti dėl geresnio modelio. Manau, kad jiems naudingiau, kai Klaipėdos terminalas turi daugiau klientų. Nuo to, ar pavyks susitarti dėl geresnių sąlygų, priklausys mūsų sprendimas dėl naujos infrastruktūros. Tuo domisi ir privatūs investuotojai, tačiau manau, kad nėra prasmės kurti naują infrastruktūrą, jei galima efektyviau naudotis esama. Be to, tebediskutuojama apie regioninį SGD terminalą Estijoje arba Suomijoje“, – sakė ministrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento