Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

LEA: tarifus per savaitę didino „Enefit“ ir „Ignitis“, o „Elektrum Lietuva“ nekeitė

Fiksuotas 12 mėnesių elektros kainas pastarąją savaitę „Enefit“ padidino 5 proc., „Ignitis“ – 6 proc., o „Elektrum Lietuva“ tarifų nekeitė.
Elektros stulpas
Elektros stulpas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tuo metu 24 mėnesių fiksuotos kainos planų tarifus „Enefit“ per savaitę padidino 3 proc., „Ignitis“ – apie 3,5 proc., o „Elektrum Lietuva“ jų nekeitė, antradienį paskelbė Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

LEA duomenimis, šiuo metu vienos laiko zonos 24 mėnesių fiksuotos kainos planų 1 kWh vidutinė kaina siekia 0,247 euro, o 12 mėnesių planų – 0,243 euro.

„Igničio“ 12 mėnesių 1 kWh kaina antradienį buvo 25,8 cento, „Enefit“ – 24,8 cento, „Elektrum Lietuvos“ – 23 centai. Tuo metu 24 mėnesių kainos buvo atitinkamai 25,8, 25,4 ir ir 23 centai.

Spalio 1–17 dienomis vidutinė elektros kaina biržoje siekė 0,072 euro ir buvo 38,5 proc. mažesnė už rugsėjo vidutinę kainą. Mažesnė vidutinė mėnesio kaina biržoje šiais metais buvo tik balandžio mėnesį – 0,067 euro.

Nepriklausomo tiekėjo nepasirinkusiems gyventojams vienos laikos zonos standartinis garantinio tiekimo tarifas spalį, palyginti su rugsėju, pabrango 2,1 cento iki 23,9 cento už kWh.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas