Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos „Orlen“ tikisi „Grupa Lotos“ perėmimo sandorį užbaigti šiemet vasarą

Didžiausias Lenkijos naftos koncernas „Orlen“ pagrindinės konkurentės šalyje „Grupa Lotos“ perėmimo sandorį tikisi užbaigti šių metų vasarą.
„Orlen“ degalinė
„Orlen“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Lenkija Nafta

„Tai yra birželio mėnesio reikalas. Galbūt, birželio pabaiga ar liepos pradžia. Manome, jog šis procesas turi vykti greitai, kad mes ir mūsų partneriai galėtume operatyviai veikti. Dabartiniai laikai reikalauja spartos ir veiksmų“, – interviu Lenkijos radijos stočiai „RMF FM“ sakė „Orlen“ vadovas Danielis Obajtekas.

„Orlen“ teigia nustatęs keturis partnerius, susitarimai su kuriais užtikrins su šiuo sandorių susijusių Europos Komisijos sąlygų dėl rinkos konsolidavimo laikymąsi. Tai – „Saudi Aramco“, „Unimot Investments“, MOL ir „Rossi Biofuel Zrt“.

Praėjusią savaitę „Orlen“ paskelbė planus parduoti kai kuriuos padalinius „Saudi Aramco“ ir Vengrijos MOL, kad atitiktų Europos Sąjungos vykdomosios valdžios iškeltas sąlygas ir galėtų užbaigti „Grupa Lotos“ perėmimą.

Dėl kito „Orlen“ numatomo sandorio – valstybės kontroliuojamos dujų ir naftos bendrovės PGNiG kontrolės perėmimo – perspektyvų D.Obajtekas išsakė gana miglotą prognozę.

„Neįsivaizduoju, kad šiais metais galėtume užbaigti PGNiG akcijų įsigijimą. Pateikėme paraišką Europos Komisijai, kuri ją grąžino Lenkijos reguliuotojui. Todėl laukiame UOKiK [Lenkijos konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnybos] sprendimo“, – interviu leidiniui „Dziennik Gazeta Prawna“ sakė „Orlen“ vadovas.

Ketinimų protokolą dėl „Grupa Lotos“ įsigijimo „Orlen“ su Lenkijos valdžia pasirašė 2018 metų vasarį, o 2019 metų viduryje paprašė Europos Komisijos leidimo šiam sandoriui.

2020-ųjų vasarą „Orlen“ pasirašė ketinimų susitarimą su šalies vyriausybe perimti PGNiG kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas