Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos PGNiG ketina pasirašyti dar vieną ilgalaikę sutartį dėl SGD importo iš JAV

Lenkijos valstybės kontroliuojama naftos ir dujų įmonė „Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo“ (PGNiG) pranešė su JAV kompanijos „Sempra Energy“ antrine įmone pasiekusi išankstinį susitarimą dėl apytikriai 3 mln. tonų suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) pirkimo per metus.
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas
Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pasirašytas susitarimas atveria kelią deryboms dėl išsamių SGD ilgalaikio tiekimo sutarties sąlygų, kuri užtikrintų dujų importą iš patikimo ir labai vertinamo infrastruktūros partnerio. SGD jau dabar yra vienas pagrindų mūsų diversifikuoto apsirūpinimo energijos ištekliais strategijos, kuria siekiama stiprinti Lenkijos energetinį saugumą“, – pažymima PGNiG pranešime.

Lenkijos bendrovė taip pat skelbia, jog pirmųjų SGD siuntų pagal planuojamą sutartį tikimasi sulaukti ne anksčiau 2027-ųjų.

Pernai liepą PGNiG nutraukė 2018-aisiais pasirašytą ilgalaikę sutartį su kita „Sempra Energy“ antrine įmone dėl SGD tiekimo 2 mln. tonų per metus apimtimi, smarkiai vėluojant projekto „Port Arthur LNG“ įgyvendinimui.

Naujas preliminarus susitarimas atveria duris deryboms dėl 20 metų trukmės JAV SGD tiekimo Lenkijai sutarties – 2 mln. tonų per metus iš gamyklos Luizianoje ir 1 mln. tonų – Teksase.

PGNiG jau yra pasirašiusi galutines ilgalaikes sutartis su JAV SGD eksportuotojais dėl iš viso 7 mln. tonų tiekimo per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas