Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva neigia Maskvos pranešimus apie prasidedančias derybas dėl ES trečiojo energetikos paketo

Oficialusis Vilnius neigia Maskvos pranešimus, esą balandžio 25 dieną Vilniuje bus surengtos Rusijos ir Lietuvos pareigūnų konsultacijos dėl trečiojo Europos Sąjungos energetikos paketo, kurio įgyvendinimu nepatenkintas Rusijos dujų koncernas „Gazprom“, valdantis daugiau nei trečdalį „Lietuvos dujų“ akcijų.
Lietuvos energetika
Lietuvos energetika / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Išplatinta informacija neatitinka realybės, nes jokios oficialios informacijos apie tokį susitikimą balandžio 25 dieną Lietuvos institucijos nėra gavusios“, – BNS pranešė užsienio reikalų ministro patarėja Rasa Jakilaitienė.

Rusija tvirtina, kad Lietuvos teisės aktai dėl ES trečiojo energetikos paketo pažeidžia jos investuotojų į energetikos sektorių teises ir planuoja susitikime balandžio 25 dieną bandyti siekti susitarimo su Vilniumi.

Rusijos Prekybinių derybų departamento vadovas Maksimas Medvedkovas trečiadienį Maskvoje pareiškė, kad Vilniuje kitą savaitę bus surengtos abiejų šalių pareigūnų konsultacijos, kurios bus pagrįstos Rusijos ir Lietuvos susitarimu dėl investicijų apsaugos. Rusijos pareigūnas nurodė, kad derybos būtų dvišalės, neužsimindamas apie trečiosios šalies – Europos Komisijos – atstovų galimą dalyvavimą.

Tuo metu Lietuva siekia, kad derybose dėl ES trečiojo paketo dalyvautų ir Europos Komisija. Tai šią savaitę patvirtino ir Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis šią savaitę sakė tikįs, kad derybos su „Gazprom“ dėl dujų kainos Lietuvai bei trečiojo ES energetikos paketo prasidės balandžio pabaigoje ar gegužės pradžioje.

Įgyvendinant ES energetikos paketą, Lietuva iki 2014 metų pabaigos atskirs „Lietuvos dujų“ tiekimo, perdavimo ir skirstymo veiklas bei jų nuosavybę. Pirmasis atskyrimo etapas numatytas jau šių metų liepos pabaigoje, kai nuo dujų įmonės bus atskirti magistraliniai dujotiekiai, perduodant juos naujai įkurtai „Lietuvos dujų“ įmonei „Amber Grid“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas