Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Vestager: Europos Komisija atvira „Gazprom“ pasiūlymams dėl būsimos politikos

Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ veiklos tyrimą tęsianti Europos Komisija (EK) yra atvira jo pasiūlymams dėl būsimos politikos dujų rinkoje, pareiškė už konkurenciją atsakinga EK narė Margrethe Vestager. Jos teigimu, Komisija siekia užkirsti kelią „pernelyg dideliems“ dujų kainų skirtumams.
ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager
ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu „Gazprom“ padarys nuolaidų būsimoje politikoje ir tai padės mums pasiekti savo tikslus, bus gerai“, - interviu austrų laikraščiui „Wirtschaftsblatt“ pareiškė M.Vestager. Ji pridūrė nesanti tikra, jog „tai veiks“.

„Kalbama ne tiek apie tai, ar bus nusileista tam tikrais klausimais, o labiau apie tai, ar tos nuolaidos bus pakankamos mūsų rūpesčiams sumažinti“, - pažymėjo ji.

2012 metų rugpjūtį Komisija inicijavo tyrimą dėl galimų „Gazprom“ Europos Sąjungos (ES) konkurencijos pažeidimų. Jis baigtas šių metų balandį, kai Komisija nusiuntė koncernui prieštaravimų pareiškimą, o rugsėjo pabaigoje „Gazprom“ nusiuntė Komisijai atsakymą, kuriame atmetė visus kaltinimus.

Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių narių teritorija, skaidydama dujų rinką. Be to, Rusijos dujų koncernas galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir galėjo taikyti klientams nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai