Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 26 /16:53

Maskva nutraukia energetikos projektus su Turkija, kalba apie skrydžių ribojimą

Rusija nutraukia kai kurių svarbių ekonomikos ir prekybos projektų su Turkija įgyvendinimą, įskaitant dujotiekio „Turkish Stream“ ir Akuju atominės elektrinės (AE). Rusijos federalinės turizmo agentūros „Rosturizm“ vadovas Ankarai taip pat grasina didžiuliais nuostoliais dėl išseksiančių rusų turistų srautų.
Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turkijoje kasmet ilsisi daugiau kaip 4,4 mln. Rusijos gyventojų, kurie ten išleidžia maždaug 10 mlrd. dolerių“, – žiniasklaidai ketvirtadienį sakė Olegas Safonovas.

„Turkija buvo viena pagrindinių Rusijos partnerių turizmo srityje. Visiškai akivaizdu, kad Turkija šių pinigų nebegaus“, – pridūrė jis.

Nutraukiami strateginiai energetikos projektai​​

„Naujo dujotiekio ir atominės elektrinės projektai patenka į ekonominių ir socialinių priemonių prieš Turkiją sferą. (...) Pasaulio prekybos organizacijos normos leidžia Rusijai imtis ekonominių ribojimo priemonių Turkijos atžvilgiu“, – vyriausybės posėdyje kalbėjo ekonomikos ministras Aleksejus Uliukajevas.

Pasak jo, gali būti apribotas ir oro susisiekimas su Turkija.

Premjeras Dmitrijus Medvedevas patvirtino, jog Rusija ruošiasi imtis atsakomųjų ekonominių priemonių prieš Turkiją, jos naikintuvui numušus Rusijos bombonešį Sirijos pasienyje.

„Vyriausybei liepta paruošti atsakomųjų priemonių į šį agresijos aktą sistemą ekonominėje ir humanitarinėje srityse“, – sakė D.Medvedevas po vyriausybės posėdžio, o jo pareiškimą transliavo televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas