Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Maskva perėmė Suomijos energetikos įmonės „Fortum“ padalinio Rusijoje valdymą

Suomijos energetikos įmonė „Fortum“ trečiadienį pranešė, kad buvo pakeistas jos padalinio Rusijoje „PAO Fortum“ generalinis direktorius, pavadindamas žinią patvirtinimu, jog Maskva konfiskavo įmonę.
Energetikos įmonė „Fortum“
Energetikos įmonė „Fortum“ / „Fortum“ nuotr.

„Fortum“ teigimu, „naujojo generalinio direktoriaus paskyrimas yra patvirtinimas, kad naujasis [šalies] prezidento dekretas yra išleistas, o „Fortum“ padalinio turtas perimtas laikinam valdymui.“

Pranešimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, patvirtinantį dviejų Vakarų energetikos grupių – Suomijos „Fortum“ ir Vokietijos „Uniper“ – verslo perėmimą Rusijoje, ir pagrasino tą patį padaryti kitų įmonių atžvilgiu.

„Jei reikės, įmonių sąrašas galės būti išplėstas“, – žurnalistams teigė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, praėjus dienai po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, leidžiantį konfiskuoti užsienio įmonių turtą.

Dekretu leidžiama laikinai perimti šalyje veikiančių užsienio įmonių valdymą, atsakant į Rusijos aktyvų „nusavinimą“ užsienyje.

„Fortum“ teigė „nuolat tirianti situaciją“.

Anksčiau įmonė yra sakiusi nežinanti, kaip tai paveiks jos verslą ar vykstantį pardavimo procesą.

Atskirame pranešime naujasis generalinis direktorius Viačeslavas Koževnikovas teigė, kad verslas bus tęsimas kaip įprasta.

„Mūsų veikloje niekas nesikeičia, visi turime ir toliau vykdyti savo pareigas ir užtikrinti patikimą bei nenutrūkstamą elektros ir šilumos tiekimą vartotojams“, – pareiškė V. Koževnikovas.

V.Putino sprendimas pasiųsti karius į Ukrainą 2022 metų vasarį sukėlė beprecendentes sankcijas ir užsienio įmonių, įskaitant „Starbucks“ ir „McDonald's“, išvykimą iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas