Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ministerija: Lietuva ir Lenkija siekia didinti bendradarbiavimo energetikos srityje apimtis

Balandžio 5 d. Vilniuje Energetikos ministras Dainius Kreivys susitiko su Lenkijos klimato ir aplinkos ministre Anna Moskwa ir Lenkijos valstybės turto ministerijos viceministru Maciejumi Maleckiu. Susitikimo metu aptartos platesnės bendradarbiavimo energetikos srityje galimybės geopolitinių iššūkių kontekste, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Susitikimas
Susitikimas / Ministerijos nuotr.

„Lenkija ir Lietuva geopolitines grėsmes suvokia vienodai, smerkia Rusijos karą Ukrainoje ir deda dideles pastangas dėl savo šalių energetinės nepriklausomybės stiprinimo. Šiandien dvišalis bendradarbiavimas kaip niekad svarbus regiono energetiniam saugumui “, – sakė energetikos ministras D.Kreivys. Pasak ministro D.Kreivio, energetikos ištekliai tarptautiniuose santykiuose neturėtų būti nei ginklu, nei šantažo įrankiu.

„Sveikiname Lietuvos sprendimą nebeimportuoti dujų iš Rusijos, mes palaipsniui jų taip pat atsisakome, kaip ir rusiškų anglių bei naftos. Šioje dinamiškoje situacijoje svarbūs ilgalaikiai ir tvarūs bendradarbiavimo būdai išnaudojant abiejų šalių infrastruktūrą “, – sakė Lenkijos klimato ir aplinkos ministrė Anna Moskwa.

Energetikos viceministrė Inga Žilienė susitikimo metu pristatė Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo veiklą, išdujinimo pajėgumus ir artimiausių metų planus.

Susitikimo metu aptarti galimi regioniniai sprendimai siekiant užsitikrinti gamtinių dujų tiekimą išnaudojant turimą infrastruktūrą: Klaipėdos SGD terminalą ir šių metų gegužės mėn. pradėsiančią veikti Lietuvos-Lenkijos dujotiekių jungtį (GIPL).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas