Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministrui D.Kreiviui – apdovanojimas už nuopelnus energetiniam saugumui

Lenkijos Žešuvo technikos universitete (Rzeszów University of Technology ) vykusioje energetinio saugumo konferencijoje energetikos ministrui Dainiui Kreiviui įteiktas apdovanojimas už nuopelnus regiono energetiniam saugumui, rašoma Energetikos ministerijos pranešime spaudai.
Ministrui D.Kreiviui apdovanojimas už nuopelnus energetiniam saugumui
Ministrui D.Kreiviui apdovanojimas už nuopelnus energetiniam saugumui / Ministerijos nuotr.

Lenkija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių energetinio saugumo srityje. Šių metų gegužę pradėjo veikti Lietuvą ir Lenkiją jungiantis dujotiekis GIPL, kuris faktiškai išplėtė Europos dujų rinką, integruojant Baltijos šalis ir Suomiją. Šis didelės svarbos projektas dar labiau sustiprino regiono energetinę nepriklausomybę ir padidino Klaipėdos SGD terminalo panaudojimo galimybes.

Pernai metų pabaigoje taip pat sėkmingai užbaigtas ir Lietuvos bei Lenkijos elektros jungties „LitPol Link“ išplėtimo projektas – prie Alytaus esanti „LitPol Link“ stotis nuo šiol esant reikalui turi galimybę veikti sinchroniniu režimu su kontinentinės Europos tinklais.

Savo kalboje D.Kreivys pažymėjo, kad Lietuvą ir Lenkiją sieja daugybė bendrų strateginių interesų ir vieningas požiūris į energetinį saugumą. „Lietuva ir Lenkija dar prieš dešimtmetį, Nord Stream 1 kontekste, aktyviausiai kėlė klausimus dėl pavojaus, kuris kils su Rusija susisiejus energetiškai.

Šiandien visiems partneriams drąsiai galime žiūrėti į akis. Artimiausias Lietuvos energetinio saugumo prioritetas – desinchronizacija nuo BRELL žiedo. Šį tikslą tikrai pasieksime anksčiau nei buvo planuota iki Rusijos karo prieš Ukrainą“, – sakė energetikos ministras.

Kasmetinė Žešuvo technikos universiteto ir Ignaco Lukasiewicz Energetikos politikos instituto organizuojama konferencija yra vienas svarbiausių pramonės renginių Lenkijoje. Jau kelerius metus institutas teikia Ignaco Lukasiewicziaus apdovanojimus energetinio saugumo srityje. Iki šiol laureatais tapo verslininkai, politikai ar valstybės tarnautojai iš Lenkijos, Danijos, JAV.

Ignacas Lukasiewicz – lenkų farmacininkas, verslininkas, nepriklausomybės aktyvistas, visuomenės veikėjas, filantropas, žibalinės lempos išradėjas, pirmos naftos perdirbimo gamyklos pasaulyje įkūrėjas, naftos pramonės pradininkas Europoje, taip pat Energetikos politikos instituto ir Žešuvo technikos universiteto globėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito