Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Modernus ir ekonomiškas šildymo būdas padės sutaupyti net iki 5 kartų

Svajojate apie šiltus namus, tačiau jums svarbu, kad pasirinkta šildymo sistema būtų ne tik ekonomiška, bet ir tausotų gamtą? Sprendimas yra – šilumos siurbliai pelno vis daugiau vartotojų simpatijų, o augantis jų populiarumas tik įrodo neginčijamą sistemos naudą.
Šilumos siurblys „oras-oras“
Šilumos siurblys „oras-oras“ / „City-Line LT“ nuotr.

Šilumos siurbliai „oras-oras“ kasmet Lietuvoje vis labiau populiarėja – juos jau spėjo pamėgti tiek mažų butų savininkai, tiek klientai, turintys komercines patalpas, sandėlius, nuosavus namus. Šilumos siurblius galima naudoti ir pačiose mažiausiose, ir didelių plotų erdvėse.

Šilumos siurblio veikimas paremtas šiluminės energijos perdavimu iš lauko oro į patalpas, esant šildymo režimui, ir iš patalpų į lauką – šaldymo režimui. Sistema kiek primena oro kondicionierius, tačiau skirtumas tas, kad „oras-oras“ šilumos siurbliai efektyviai veikia net esant ekstremaliai oro temperatūrai. Šilumos siurblius galima naudoti visais metų laikais – žiemą jie sušildo patalpas, o vasarą jas atvėsina.

„Tai ekologiška ir ekonomiška sistema, suteikianti didelį komfortą“, – tikina šilumos siurbliais jau kone trylika metų prekiaujančios įmonės „City-Line LT“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Morkūnas.

„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“
„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“

Galima naudoti su kitomis sistemomis

Tiesa, jau spėjusiems įsirengti šildymo siurblius „oras-vanduo“, nauja „oras-oras“ sistema taip pat bus tinkama – skirtingus šildymo būdus galima kombinuoti tarpusavyje, naudoti kelis siurblius vienu metu.

„Abi sistemos skirtingai perduoda šilumą: „oras-oras“ šilumos siurblys atiduoda šilumą pūsdamas karštą orą į patalpas, o „oras-vanduo“ sistemoje šiluma perduodama vandeniui, kuris toliau ją perneša į radiatorius arba į grindis – taip šildoma patalpa“, – paaiškino įmonės atstovas.

Pasak jo, šilumos siurblys „oras-vanduo“ itin tinkamas namuose, kur reikalingas karštas vanduo, – įrengus jį nebereikia papildomo vandens šildytuvo.

„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“
„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“

Modernus ir ekologiškas šildymo būdas

M.Morkūno teigimu, toks šildymo įrenginys – ne tik modernus, bet ir itin tvarus, tausojantis aplinką.

„Šilumos siurbliai – tai viena ekologiškiausių šildymo alternatyvų. Jiems nenaudojamos nei malkos, nei dujos. Šiluminė energija imama iš lauko oro, o naujausios kartos freonas yra ekologiškas, todėl aplinkai nedaro žalos“, – 15min sakė direktoriaus pavaduotojas.

„Oras-oras“ sistema turi ir daugiau pranašumų. Vienas tokių – apsauga nuo įsiveisiančio pelėsio. Šilumos siurbliai neleidžia patalpose kauptis drėgmei, o susikaupusią kaipmat pašalina. Todėl toks šildymo būdas – idealus pasirinkimas nevėdinamose erdvėse.

Šilumos siurbliai „oras-oras“ lengvai montuojami, juos įrengti užtrunka vos 3–4 valandas.

O ir dirba jie tyliai – pasak M.Morkūno, pavyzdžiui, vidinis blokas skleidžia tik 20 decibelų garsą.

„Visi „Cooper and Hunter“ šilumos siurbliai „oras-oras“ dirba ypač tyliai – atitinka visas triukšmo ir higienos normas. Tačiau nereikia pamiršti, kad triukšmas priklauso ne tik nuo įrenginio, bet ir nuo montavimo kokybės. Žinoma, jeigu lauko bloką sumontuosime ant karkasinio namo sienos, tikrai bus juntama sienos vibracija. Todėl renkantis šilumos siurblį būtina pasirinkti ir patikimą bei atestuotą montavimo įmonę. Tada tinkamai sumontuota įranga nekeltų jokių bėdų nei su triukšmu, nei su gedimais“, – tikino pašnekovas.

„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“
„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“

Efektyviai dirba net spaudžiant 30 laipsnių šalčiui

Dar vienas šilumos siurblių pranašumas – jų patvarumas spaudžiant net keliasdešimt laipsnių šalčiui, moderniausi siurbliai gali efektyviai dirbti net tuomet, kai termometro stulpelis rodo 30 laipsnių žemiau nulio.

„Šilumos siurbliais „oras-oras“ galima šildytis ir esant labai šaltam orui. Juos galima skirstyti į tris grupes lyginant efektyvų veikimą, priklausomai nuo lauko temperatūros – iki –15, –25 ir net iki –30 °C. Pirmoji grupė itin populiari pereinamuoju laikotarpiu, kai dar nėra naudojamas centrinis šildymas, jie ypač populiarūs daugiabučiuose.

Galintys dirbti iki –25 °C – dažniausiai naudojami kaip pagalbinis šilumos šaltinis sandėliams, parduotuvėms, taip pat privatiems namams šildyti. Šiose patalpose dažniausiai jau būna sumontuota kita šildymo sistema: kieto kuro katilas, dujinis katilas, o šilumos siurbliu šildomasi tik pereinamuoju laikotarpiu.

Tačiau šiuolaikiniai siurbliai gali efektyviai dirbti ir tada, kai lauke – 30 °C, tuomet jie naudojami kaip pagrindinis šildymo šaltinis“, – pasakojo M.Morkūnas.

„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“ iš lauko pusės
„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“ iš lauko pusės

Padeda sutaupyti

Pasak jo, toks šildymo būdas yra ir ekonomiškas – vienam kvadratiniam metrui patalpų sušildyti per mėnesį tektų išleisti apie penktadalį euro, o tai yra iki penkių kartų mažiau nei šildantis elektriniais šildytuvais.

„Svarbu įvertinti pastato energinę klasę. Šiuo metu naujiems projektams Lietuvoje taikoma A+ energinė klasė, todėl su „Cooper and Hunter“ šilumos siurbliais sušildyti vieną kvadratinį metrą A+ klasės name kainuotų 0,20 euro per mėnesį – iki penkių kartų mažiau, nei šildant elektra“, – pasakojo M.Morkūnas.

„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“
„City-Line LT“ nuotr./Šilumos siurblys „oras-oras“

Valdoma naudojant interneto ryšį

Šilumos siurbliai itin patiks ir tiems, kurie nemažai laiko praleidžia keliaudami, rečiau būna namuose, atokiau nuo miesto šurmulio turi įsirengę sodybas. Dėl specialių technologijų siurblį galima valdyti nuotoliniu būdu, naudojant belaidžio interneto ryšį. Dauguma „Cooper and Hunter“ šilumos siurblių turi įmontuotą „Wi-Fi“ valdiklį, leidžiantį įrenginį valdyti iš bet kurios pasaulio vietos.

„Net atostogaudami galime nuolat reguliuoti šilumos siurblius, matyti, ar namai yra šildomi. Pavyzdžiui, ketiname žiemos savaitgalį praleisti sodyboje. Dar dieną nuotoliniu būdu galima įjungti šildymą ir atvykti į jau šiltus namus – tai yra didelis šios šildymo alternatyvos pranašumas“, – pasakojo M.Morkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas