Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos auga po septynias prekybos sesijas iš eilės trukusio nuosmukio

Etaloninių rūšių naftos kainos pirmadienį kyla po reikšmingo kritimo praėjusią savaitę.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Kainų kritimas tęsėsi septynias prekybos sesijas iš eilės. Tai buvo ilgiausias toks laikotarpis nuo 2018 metų vasario mėnesio.

Pirmadienį rinką palaikė pranešimai, kad Kinijos institucijos sugebėjo suvaldyti naują COVID-19 plitimo bangą: rugpjūčio 23 dieną šalyje nebuvo aptiktas nė vienas naujas koronaviruso infekcijos atvejis. Visgi naujoji delta atmaina ir toliau kelia grėsmę daugeliui kitų šalių, taip pat pasaulinei naftos paklausai.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ pirmadienį ryte siekė 66,38 JAV dolerio už barelį ir buvo 1,2 JAV dolerio, arba 1,84 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Penktadienį šie sandoriai atpigo 1,27 JAV dolerio, arba 1,9 proc. iki 65,18 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) pirmadienį ryte buvo 63,24 JAV dolerio už barelį – 1,1 JAV dolerio, arba 1,77 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Penktadienį šių sandorių vertė sumenko 1,36 JAV dolerio, arba 2,1 proc. iki 62,14 JAV dolerio už barelį.

Praėjusią savaitę „Brent“ nafta atpigo 7,7 proc., WTI – 8,9 procento.

Šią savaitę rinkos dalyvių dėmesys kryps į kasmetinį ekonomikos simpoziumą Džeksono Hole, kuriame kalbą pasakys JAV Federalinio rezervo sistemos (FRS) pirmininkas Jerome’as Powellas. Investuotojai iš jo tikisi užuominų, kada JAV centrinis bankas ketina pradėti riboti turto supirkimo programą.

Be to, prekybininkai nekantriai laukia kito OPEC+ šalių atstovų susitikimo, numatyto rugsėjo 1 dieną.

„Šiandien regime bendrą tendenciją pirkti rizikingą turtą, kurio kainos nukrito žemyn, įskaitant naftą,“, – pareiškė konsultacijų bendrovės „Vandana Insights“ įkūrėja Vandana Hari.

Ekspertė mano, kad „gana tikėtina“, jog OPEC+ laikinai atidės planus didinti gavybą, atsižvelgiant į tai, jog pastaruoju metu šiek tiek pablogėjo naftos paklausos perspektyvos.

„OPEC sprendimai priklausys nuo to, kaip atsigaus naftos kainos ir ar jų kilimas bus tvarus“, – analitikės žodžius pacitavo „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito