Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos kyla, „Brent“ kaina pasiekė septynerių metų aukštumas

Naftos kainos antradienį kyla didėjant geopolitinei įtampai pasaulyje, o „Brent“ kaina perkopė 87 JAV dolerių už barelį ribą ir yra didžiausia nuo 2014 metų spalio mėnesio.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Energetika

Išvakarėse tapo žinoma apie trijų žmonių gyvybes nusinešusį dronų smūgį Abu Dabyje, už kurį atsakomybę prisiėmė Jemene veikiantys husių sukilėliai.

Per išpuolį Abu Dabyje sprogo trys benzinvežiai. Be to, gaisras kilo tarptautinio Abu Dabio oro uosto teritorijoje.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte padidėjo 0,82 JAV dolerio, arba 0,95 proc., iki 87,3 JAV dolerio už barelį. Pirmadienį šių sandorių vertė ūgtelėjo 0,4 JAV dolerio, arba 0,46 proc., iki 86,48 JAV dolerio už barelį.

O vasario mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 1,1 JAV dolerio, arba 1,32 proc., iki 84,92 JAV dolerio už barelį, palyginti su penktadienį stebėta kaina. Pirmadienį prekyba nevyko dėl valstybinės šventės JAV.

„Nuotaikos naftos rinkoje išlieka konstruktyvios, o išpuolis prieš JAE suteikia tolesnį palaikymą kainoms“, – pažymėjo Nyderlandų banko ING analitikas Warrenas Pattersonas.

„Naftos pasiūlos trūkumas išliekant didelei paklausai reiškia, kad situacija rinkoje yra sudėtingesnė nei tikėtasi“, – ekspertą pacitavo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas