Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos kyla po nuosmukio praėjusią savaitę

Etaloninių naftos rūšių kainos pirmadienį kyla po smarkesnio nuosmukio praėjusią savaitę, kai „Brent“ rūšies nafta atpigo apie 8 proc., o WTI – 7,4 procento.
nafta
Nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ pirmadienį pabrango 0,81 JAV dolerio, arba 2,06 proc., iki 40,08 JAV dolerio už barelį, palyginti su ankstesnės sesijos pabaiga. Penktadienio prekybos sesijos pabaigoje šie sandoriai atpigo 1,66 JAV dolerio, arba 4,1 proc., iki 39,27 JAV dolerio – žemiausios ribos nuo birželio 12 dienos.

Tuo tarpu lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies nafta Niujorko prekių biržoje (NYMEX) pirmadienį prekiaujama po 37,94 JAV dolerio už barelį – 0,89 JAV dolerio, arba 2,4 proc. brangiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Penktadienio prekybos sesijos pabaigoje šie sandoriai atpigo 1,67 JAV dolerio, arba 4,3 proc., iki 37,05 JAV dolerio – žemiausios ribos nuo rugsėjo 8 dienos.

Penktadienį naftos kainos krito pasklidus žiniai, kad JAV prezidento Donaldo Trumpo ir jo žmonos COVID-19 testų rezultatai buvo teigiami.

„[Naftos] ateities sandoriai jautė spaudimą kelias savaites, nes augantys užkrato COVID-19 atvejų skaičiai Europoje ir JAV sukėlė susirūpinimą dėl ekonomikos atsigavimo. Tačiau pranešimai, kad D. Trumpas ir keli kiti Baltųjų rūmų pareigūnai užsikrėtė koronavirusu padidino šį susirūpinimą. Todėl „Brent“ ir WTI naftos kainos smarkiai krito prekybos sesijos pabaigoje penktadienį“, – pažymėjo ANZ analitikai, kuriuos pacitavo „S&P Global Platts“.

Sekmadienį JAV prezidento gydytojas Seanas Conley pranešė, kad prezidento sveikata gerėja.

„Nuo tada, kai paskutinį kartą pateikėme informacijos, prezidento sveikata toliau gerėjo. Kaip ir bet kurios ligos atveju, gydymo metu gali įvykti ir pagerėjimų, ir pablogėjimų“, – kalbėjo gydytojas.

Kitas D.Trumpo gydytojas Brianas Garibaldi teigė, kad jei padėtis bus palanki, prezidentas galės būti išleistas jau pirmadienį.

„Prekybos sesija prasidėjo naftos kainų augimo, nes JAV prezidento medicinos personalas optimistiškai įvertino jo sveikatą“, – pažymėjo finansinių paslaugų bendrovės „AxiCorp“ strategas Stephenas Innesas.

Naftos rinkos perspektyvos išlieka nepalankios, nes naujos karantino priemonės kelia grėsmę pasaulio ekonomikos atsigavimui ir daro spaudimą naftos paklausai, o OPEC+ mėgina sumažinti pasiūlą gavybos kvotomis, rašo „S&P Global Platts“.

Kaip pažymi agentūra, šią savaitę naftos kainos bus jautrios naujienoms apie koronaviruso plitimą, taip pat naujo JAV ekonomikai palaikyti skirtų priemonių paketo likimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas