Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos mažėja artėjant OPEC+ posėdžiui

Naftos kainos antradienį mažėja, o rinka stebi atsigaunančią gavybą Meksikos įlankoje praūžus uraganui „Ida“, taip pat laukia OPEC+ susitikimo.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Kaip buvo pranešta, OPEC+ šalys liepos pabaigoje nusprendė nuo rugpjūčio mėnesio padidinti gavybą 400 tūkst. barelių. Tuo pat metu jos susitarė kas mėnesį rengti pasitarimus, kad įvertintų situaciją rinkoje ir galimybes padidinti gavybą. Kitas susitikimas numatytas rugsėjo 1 dieną.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte siekė 73,19 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,22 JAV dolerio, arba 0,22 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Pirmadienį šie sandoriai pabrango 0,71 JAV dolerio, arba 1 proc. iki 73,41 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) penktadienį ryte buvo 69,06 JAV dolerio už barelį – 0,15 JAV dolerio, arba 0,22 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Pirmadienį šių sandorių vertė padidėjo 0,47 JAV dolerio, arba 0,7 proc. iki 69,21 JAV dolerio už barelį.

Sprendimas padidinti naftos gavybą, dėl kurio praėjusį mėnesį susitarė OPEC+ šalys, gali būti persvarstytas rugsėjo 1 dienos posėdyje, praėjusį sekmadienį agentūrai „Reuters“ teigė Kuveito naftos ministras Mohammedas Al Faresas.

„Rinka atidžiai stebės OPEC+ narių susitikimą, kad suprastų, ar, ministrų manymu, naftos paklausos atsigavimas nevyks taip greitai, kaip tikėtasi“, – pažymėjo „Australia and New Zealand Banking Group“ analitikas Danielis Hynesas.

Antradienį paskelbta Kinijos statistika parodė, kad naujos COVID-19 delta atmainos plitimas ir susijusios ribojamosios priemonės apribojo verslo veiklą tiek pramonės, tiek paslaugų sektoriuose.

Kinijos perdirbimo pramonės pirkimo vadybininkų indeksas (PMI) rugpjūtį nukrito iki 50,1 punkto – žemiausio lygio nuo 2020 metų.

Paslaugų ir statybos sektorių PMI sumažėjo iki 47,5 punkto ir nukrito žemiau 50 punktų ribos, o tai rodo veiklos sumažėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas