Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos neranda vieningos krypties

Naftos kainos antradienį neranda vieningos krypties.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ antradienį ryte siekė 72,54 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,32 JAV dolerio, arba 0,44 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Pirmadienį šie sandoriai atpigo 0,39 JAV dolerio, arba 1,5 proc. iki 72,22 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) penktadienį ryte buvo 69,14 JAV dolerio už barelį – 0,15 JAV dolerio, arba 0,22 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Pirmadienį šių sandorių vertė sumažėjo 0,7 JAV dolerio, arba 1 proc. iki 69,29 JAV dolerio už barelį.

Prekeivių dėmesio centre išlieka padėtis Meksikos įlankoje.

Praūžus uraganui „Ida“, čia tebėra sustabdyta daugiau nei 80 proc. gamybos pajėgumų. JAV Luizianos valstijoje penkios naftos perdirbimo gamyklos, kurių naftos perdirbimo pajėgumai siekia apie 1 mln. barelių per parą – apie 6 proc. visų JAV perdirbimo pajėgumų, – vis dar neatnaujino veiklos, pranešė šalies Energetikos ministerija.

Naftos kainas palaiko JAV dolerio silpnėjimas.

Tuo tarpu Saudo Arabijos valstybinė naftos bendrovė „Saudi Aramco“ praėjusį savaitgalį paskelbė, kad spalį sumažins visų rūšių naftos kainas pirkėjams iš Azijos ir Viduržemio jūros regiono.

Pagrindinės į Aziją tiekiamos naftos rūšies – „Arab Light“ – kaina sumažės 1,3 JAV dolerio už barelį, taigi ši nafta kainuos 1,7 JAV dolerio už barelį daugiau nei naftos iš Omano ir Dubajaus krepšelio pasiūlymas. Likusių prekių ženklų kaina bus sumažinta 1–1,3 JAV dolerio už barelį.

„Bloomberg“ apklausti ekspertai prognozavo, kad „Arab Light“ kaina Azijai vidutiniškai sumažės 0,6 JAV dolerio už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas