Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos pasiekė žemiausius nuo gegužės mėnesio lygius

Rinkoje neslūgstant nerimui dėl naujosios koronaviruso delta atmainos plitimo ir jo poveikio „juodojo aukso“ paklausai, naftos kainos ketvirtadienį traukia žemyn ir jau pasiekė žemiausius nuo gegužės mėnesio lygius.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Spaudimą rinkai taip pat daro JAV dolerio kurso kilimas, kurį paskatino JAV federalinio rezervo sistemos (FRS) paskelbtas liepos mėnesio posėdžio protokolas, kuris parodė, jog dauguma FRS pinigų politiką formuojančio Federalinio atvirų rinkų komiteto (FOMC) narių praėjusį mėnesį sutiko, kad būtų tikslinga jau šiemet pradėti mažinti turto pirkimo apimtis.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, nuo ketvirtadienio sesijos pradžios paaugo 0,4 procento.

JAV valiutos brangimas tradiciškai skatina žaliavų kainų smukimą.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 2,24 JAV dolerio, arba 3,28 proc., iki 65,99 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 2,36 JAV dolerio, arba 3,61 proc., iki 63,10 JAV dolerio už barelį.

„Nuogąstavimai dėl tolesnių ekonomikos perspektyvų, JAV dolerio kurso kilimas, taip pat bendras investuotojų nenoras rizikuoti nepadeda naftos rinkai,“ – pažymėjo Šveicarijos banko UBS žaliavų analitikas Giovanni Staunovo.

„Tačiau naftos paklausa artimiausiomis savaitėmis toliau didės, nors ir netolygiai, o pasiūla naftos rinkoje tebėra mažesnė už paklausą. Tai turėtų paremti kainas ateityje“, – pareiškė ekspertas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito