Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos smuktelėjo nerimaujant dėl paklausos sumažėjimo Kinijoje

Naftos kainos pirmadienį smuktelėjo, nes Šanchajuje paskelbtas dviejų etapų karantinas vėl sukėlė nerimą dėl energijos paklausos Kinijoje.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

„West Texas Intermediate“ (WTI) ir „Brent“ rūšių naftos kaina nukrito daugiau nei 5 procentais.

Visgi akcijų rinkos iš esmės kilo, prekybininkams tikintis pažangos Rusijos ir Ukrainos derybose dėl paliaubų, nors augimą apribojo Šanchajuje paskelbtas karantinas, taip pat sukėlęs nerimą dėl jau ir taip įtemptų tiekimo grandinių.

Londono indeksas FTSE 100 pakilo 0,7 proc., Frankfurto DAX – 2,2 proc., Paryžiaus CAC 40 – 1,9 proc., tuo metu EURO STOXX 50 – 2 procentais.

Tuo tarpu Japonijos valiuta JAV dolerio atžvilgiu dėl centrinio banko laisvos pinigų politikos nukrito iki žemiausio lygio per septynerius metus – 125,09 jenos už vieną JAV dolerį.

„Naftos kainos šią savaitę sumenko, kai naujienos apie Šanchajaus finansų centro uždarymą sukrėtė rinkas ir sustiprino baimę dėl tolesnio ekonomikos sulėtėjimo ir tiekimo grandinės problemų“, – pažymėjo XTB analitikas Walidas Koudmani.

Ši žinia paveikė pasaulinę naftos rinką, nes Kinija yra didžiausia naftos vartotoja pasaulyje.

Tuo metu akcijų rinkos nepaisė pastarojo karantino, o dėmesį sutelkė i viltis dėl karo nutraukimo Ukrainoje.

Rusijos invazijai į Ukrainą vyksta jau antrąjį mėnesį, o investuotojai tikisi, kad pirmadienį arba antradienį Turkijoje susitikus abiem pusėms pavyks įveikti krizę.

„Europos rinkos pradėjo savaitę pozityviai, tikėdamosi, kad Ukrainos ir Rusijos taikos susitarimas gali būti prieš akis“, – mano „Interactive Investor“ analitikė Victoria Scholar.

Tuo tarpu stiprėjantys lūkesčiai, kad JAV centrinis bankas užims vis agresyvesnę politiką siekdamas sumažinti infliaciją ir toliau slopina nuotaikas, o tuo metu Iždo obligacijų pajamingumas – būsimų palūkanų normų rodiklis – auga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas