Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos smuktelėjo, tačiau savaitės prieaugis gali siekti daugiau nei 4 proc.

Etaloninių rūšių naftos kainos penktadienį ir toliau krito. Visgi vertinant visos savaitės rezultatus, naftos kainų prieaugis gali siekti bent 4 proc. – tai yra maksimalus rodiklis nuo savaitės, pasibaigusios liepos 3 dieną, rašo „Trading Economics“.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį atpigo 0,43 JAV dolerio, arba 0,95 proc., iki 44,66 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,45 JAV dolerio, arba 2,78 proc., iki 41,72 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai toliau stebi su koronaviruso plitimu susijusią padėtį. Pasak Johnso Hopkinso (Džonso Hopkinso) universiteto, per pastarąją parą užsikrėstų žmonių skaičius pasaulyje padidėjo beveik 336,5 tūkst. ir viršijo 19 milijonų. Ankstesnę parą užkrato atvejų užfiksuota apie 273 tūkstančių.

Be to, liepos mėnesį Kinijos naftos importas sumažėjo 6,7 proc., palyginti su birželio mėnesiu, kai jis pasiekė rekordinį 12,99 mln. barelių per parą skaičių ir sudarė 12,12 mln. barelių per parą, rodo Kinijos Vyriausiosios muitinės valdybos duomenys. Vidutiniškai sausio–liepos mėnesiais Kinija importavo 11,01 mln. barelių per parą, tai yra 11,5 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2019 metais.

Penktadienį investuotojais taip pat laukia JAV darbo departamento duomenų apie nedarbo lygį šalyje liepos mėnesį. Dieną prieš tai departamentas pranešė, kad amerikiečių, kurie pirmą kartą kreipėsi dėl nedarbo išmokų per savaitę, pasibaigusią rugpjūčio 1 dieną, skaičius sumažėjo 249 tūkst. ir sudarė 1,186 mln. – tai buvo mažiausias skaičius nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas