Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos sparčiai kopia aukštyn

Pranešimams apie teigiamus vakcinos nuo koronaviruso tyrimų rezultatus ir apie suderintą Europos Sąjungos (ES) ekonomikos gaivinimo planą praskaidrinus nuotaikas rinkose, naftos kainos antradienį sparčiai kopia aukštyn.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 1,29 JAV dolerio, arba 2,98 proc., iki 44,57 JAV dolerio už barelį.

O rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) šoktelėjo 1,16 JAV dolerio, arba 2,84 proc., iki 41,97 JAV dolerio už barelį.

Vakcina nuo koronaviruso, kurią kuria Oksfordo universitetas ir farmacijos milžinė „AstraZeneca“, išankstiniais duomenimis, sužadino tiriamųjų organizmo imuninį atsaką, skelbiama žurnale „Lancet“ paskelbtame straipsnyje.

Tačiau straipsnyje taip pat pabrėžiama, jog dabar reikės ištirti vakcinos poveikį dėl koronaviruso rizikos grupėje esantiems asmenims, įskaitant sveikatos priežiūros sektoriaus darbuotojus ir gretutinių ligų turinčius vyresnio amžiaus asmenis.

Nors pirmieji vakcinos tyrimų rezultatai neabejotinai yra „gera žinia, mokslininkai sako, jog dar anksti tiksliai sakyti, ar jos pakanka apsaugai“ nuo koronaviruso, pareiškė finansų maklerio įmonės „Think Markets“ analitikas Fawadas Razaqzada, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

Jis taip pat pabrėžė, jog „naftos kainos kelias pastarąsias savaites buvo stebėtinai ramios, o tai gali reikšti, jog artimiausiu metu gali įvykti staigus pokytis“.

Tuo tarpu ES šalių vadovai po keturių dienų derybų pasiekė susitarimą dėl bloko ekonomikos gaivinimo plano ir 2021–2027 metų biudžeto, paskelbė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

„Artimiausių septynerių metų biudžetas sudarys 1,074 trln. eurų ir mes nusprendėme mobilizuoti 750 mlrd. eurų, kad galėtume palaikyti ekonomikos atsigavimo galimybes“, – pareiškė jis antradienio ryte surengtoje spaudos konferencijoje.

Europos Komisija savo pradiniame pasiūlyme buvo numačiusi gaivinimo fondo lėšas – iš viso 750 mlrd. eurų – padalyti į 500 mlrd. eurų subsidijų ir 250 mlrd. eurų paskolų. Tačiau derybų metu šios dalys buvo pakeistos ir buvo sutarta subsidijoms skirti 390 mlrd. eurų, o paskoloms – 360 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas