Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos toliau mažėja

Naftos kainos ir toliau mažėja po kritimo praėjusią savaitę, augant nerimui, kad naujojo COVID-19 sukėlėjo koronaviruso omikron varianto plitimas susilpnins pasaulio ekonomikos augimą ir sumažins energijos poreikį.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Energetika

Sergamumas koronaviruso infekcija auga daugelyje regionų, įskaitant JAV ir Europos šalis, todėl imamasi griežtesnių priemonių. Specialistai baiminasi, kad dėl to sumažės žmonių mobilumas ir, atitinkamai, aviacinio bei automobilių degalų paklausa.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumažėjo 2,12 JAV dolerio, arba 2,88 proc., iki 71,40 JAV dolerio už barelį. Penktadienį šie sandoriai atpigo 1,5 JAV dolerio, arba 2 proc., iki 73,52 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumažėjo 2,35 JAV dolerio, arba 3,32 proc., iki 68,51 JAV dolerio už barelį. Penktadienį šių sandorių vertė sumažėjo 1,52 JAV dolerio, arba 2,1 proc., iki 70,86 JAV dolerio už barelį. Sausio mėnesio WTI ateities sandoriai baigia galioti pirmadienį, pasibaigus prekybos sesijai.

Per praėjusią savaitę „Brent“ nafta atpigo 2,2 proc., WTI – 1,1 procento.

„Tikėtina, kad šią savaitę rinka bus labai nepastovi, – mano finansų maklerio bendrovės OANDA analitikas Jeffrey Halley. – Tačiau vargu ar reikėtų galvoti, kad nafta gali rimtai atpigti, nes OPEC+ stebi situaciją ir paliko sau veiksmų laisvę, kad prireikus galėtų labai greitai reaguoti į situaciją“, – ekspertą pacitavo „Bloomberg“.

Kaip pranešama, OPEC+ gruodžio pradžioje nusprendė toliau didinti gavybą pagal anksčiau sutartą planą, t. y. sausį gavybą padidins 400 tūkst. barelių per parą. Visgi Naftą eksportuojančių šalių aljansas pasiliko galimybę bet kada pakeisti šį sprendimą, atkreipdamas dėmesį į didelį neapibrėžtumą rinkoje, susijusį su naujos koronaviruso omikron atmainos plitimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas