Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos toliau traukia žemyn

Naftos kainos penktadienį ir toliau mažėja po staigaus kritimo ankstesnę prekybos sesiją, prekybininkams stebint derybų dėl Irano branduolinės programos eigą ir tikintis didėjančių pasaulinių naftos atsargų.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Energetika

Balandžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumažėjo 0,53 JAV dolerio, arba 0,57 proc., iki 92,44 JAV dolerio už barelį. Ketvirtadienį šie sandoriai atpigo 1,84 JAV dolerio, arba 1,9 proc., iki 92,97 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu kovo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,67 JAV dolerio, arba 0,73 proc., iki 91,09 JAV dolerio už barelį. Ketvirtadienį šių sandorių vertė susitraukė 1,9 JAV dolerio, arba 2 proc., iki 91,76 JAV dolerio už barelį.

Be Irano, rinkos dalyvių dėmesys nukreiptas ir į Ukrainos rytus. ESBO specialiosios stebėjimo misijos stebėtojai savo kasdienėje ataskaitoje užfiksavo, kad padaugėjo paliaubų tarp karinio konflikto Donbaso regione šalių pažeidimų.

Tuo tarpu ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis išvakarėse išreiškė viltį taikiai išspręsti situaciją, nepaisant sudėtingos karinės padėties demarkacijos linijoje Rytų Ukrainoje.

„Mes ir toliau tikime diplomatiniu procesu ir visas savo pastangas skirsime diplomatijai“, – pažymėjo J.Borrellas ir pridūrė, kad ES „jau parengė visą sankcijų paketą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento