Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naftos kainos traukia žemyn, bet savaitę gali užbaigti nedideliu prieaugiu

Naftos kainos penktadienį traukia žemyn, bet savaitės prekybos sesiją gali užbaigti nedideliu prieaugiu. Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumenko 0,4 JAV dolerio, arba 0,56 proc., iki 70,91 JAV dolerio už barelį.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 0,34 JAV dolerio, arba 0,49 proc., iki 68,75 JAV dolerio už barelį.

Investuotojai nerimauja dėl naujosios koronaviruso delta atmainos poveikio pasaulinei „juodojo aukso“ paklausai.

Spaudimą rinkai taip pat padarė Tarptautinės energetikos agentūros (TEA) pabloginta naftos paklausos pasaulyje šiais metais prognozė.

Naftos paklausos prieaugio 2021 metais prognozę TEA sumažino 0,1 mln. barelių per dieną, parodė agentūros ketvirtadienį paskelbta mėnesio ataskaita. Tačiau paklausos augimo 2022 metais prognozė buvo padidinta 0,2 mln. barelių per dieną.

Dabar agentūra numato, kad 2021 metais naftos paklausa pasaulyje padidės vidutiniškai 5,3 mln. barelių per dieną iki 96,2 mln. barelių per dieną, o 2022 metais – dar 3,2 mln. barelių per dieną iki 99,3 mln. barelių per dieną.

Birželį „juodojo aukso“ paklausa smarkiai padidėjo, nes Šiaurės Amerikoje ir Europoje išaugo judumas. Tačiau liepą, kai dėl delta atmainos plitimo ėmė mažėti tiekimas į Kiniją, Indoneziją ir kitas Azijos dalis, paklausa „staiga pakeitė kryptį“, pažymėjo agentūra savo naujausioje mėnesio ataskaitoje.

„Prognozės likusiems metų mėnesiams dėl blogėjančios epidemiologinės padėties ... taip pat buvo gerokai sumažintos“, – rašoma ataskaitoje.

Tuo tarpu Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) analitikai savo mėnesio apžvalgoje, kuri taip pat buvo paskelbta ketvirtadienį, nepakeitė naftos paklausos augimo per 2021 ir 2022 metus prognozių, nors šiek tiek pakoregavo 2022 metų pirmojo ir antrojo ketvirčių prognozes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas