Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nord Stream 2“ projektui – „Total“ vadovo pritarimas

Prancūzijos energetikos milžino „Total“ generalinis direktorius Patrickas Pouyanne'as išreiškė pritarimą prieštaringai vertinamo dujotiekio „Nord Stream 2“ statybai.
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai
Dujotiekis „Nord Stream 2“ Lenkijoje ir visoje Vidurio bei Rytų Europoje vertinamas neigiamai / „Scanpix“ nuotr.

Anot P.Pouyanne'o, Europai reikia daugiau dujų, nes pačio žemyno dujų gavybos apimtys smunka. Taip kalbėdamas Pasaulio dujų kongrese Vašingtone „Total“ vadovas pripažino, kad rizikuoja – JAV prieštarauja „Nord Stream 2“ projektui ir žada prie jo prisidėjusioms įmonėms taikyti sankcijas.

„Nors tai gali skambėti keistai, bet realybė yra tokia, kad Europai suskystintų gamtinių dujų reikia ne tik iš JAV, bet taip pat ir iš kitos pusės (Rusijos), nes kitaip žemynas susidurs su dujų deficitu“, – sakė P.Pouyanne'as.

„Nord Stream 2“ projektą vykdo Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“, kartu su Europos bendrovėmis „Engie“, „Uniper OMV“, „Shell“ ir „Wintershall“.

Skirtingai nei pirmasis „Nord Stream“ projektas, kuris buvo vykdomas per bendrą įmonę, „Nord Stream 2“ visiškai priklauso „Gazprom“ antrinei įmonei, kurią finansuoja užsienio partneriai.

Nemažai Europos šalių, įskaitant Lietuvą ir Lenkiją, „Nord Stream“ laiko ne komerciniu, o politiniu projektu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai ir skaldyti Europą.

Nors P. Pouyanne'as ir išreiškė paramą projektui, deryboms artimi naujienų agentūros „Interfax“ šaltiniai sako, kad „Total“ prie „Nord Stream“ jungtis nežada.

Be to, faktą, kad „Total“ nesidomi projektu patvirtino ir vienas bendrovės partnerių Rusijoje.

„Total“ vėliau patikslino, kad bendrovė prašo leisti per dujotiekį transportuoti dujas, o ne investuoti į patį projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento