Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo Saudo Arabijos politikos kenčia visas OPEC kartelis

Saudo Arabijos sprendimas užtvindyti pasaulio rinkas nafta buvo klaida, kurią karalystė jau pakartojo keletą sykių per pastaruosius keturis dešimtmečius. Tokios nuomonės laikosi buvęs Nigerijos, kuri priklauso OPEC ir kuri yra daugiausiai naftos Afrikoje išgaunanti kartelio šalis, buvęs centrinio banko vadovas Muhammadas Sanusis II, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Saudo Arabija
Saudo Arabija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Sanusio II teigimu, nėra aišku, ar praėjusiais metais priimtas OPEC sprendimas, kuriam dirigavo Saudo Arabija, nemažinti naftos gavybos apimčių kada nors duos teigiamų rezultatų. OPEC vis dar stengiasi iš JAV naftos gamintojų atsikovoti savo rinkos dalį.

Rijado žingsnis neabejotinai smogė Nigerijai.

„Nesu įsitikinęs, ar tai suteikia naudą pačiai Saudo Arabijai. Šiuo metu jie ištuštino savo rezervus“, – teigė buvęs Nigerijos centrinio banko vadovas, turėdamas omenyje pasirodžiusią informaciją apie Rijado sprendimą iš užsienio fondų atsiimti daugiau negu 70 mlrd. dolerių.

„Tai klaida, kurią Saudo Arabija padarė jau ir anksčiau. XX a. aštuntajame ir devintajame dešimtmečiais jie sukūrė naftos perteklių ir naftos kainos nusmuko iki 10–15 dolerių už barelį ir nuo to visi kentėjo. Tai nepadeda nei jiems, nei kam nors kitam“, – Saudo Arabijos sprendimu piktinosi M.Sanusis II.

Rijado žingsnis neabejotinai smogė Nigerijai, kuri per dieną išgauna apie 1,9 mln. barelių naftos.

Valstybinė Nigerijos naftos milžinė „NNPC“ pranešė, kad 2014 m. rugsėjį – 2015 m. liepą jos pajamos nusmuko dviem trečdaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas