Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPEC: naftos paklausa kitąmet priklausys nuo JAV politikos, „Brexito“ ir prekybos derybų

Be COVID-19 pandemijos, poveikį naftos paklausai 2021 metais darys, be kita ko, naujosios JAV administracijos politika, derybos dėl „Brexito“ ir vykstančios derybos dėl prekybos, prognozuoja Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC).
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

2020 metų trečiąjį ketvirtį pasaulio ekonomika gerokai atsitiesė po pirmosios pandemijos bangos, tačiau atsigavimą daugiausia paskatino išskirtinės fiskalinės ir pinigų politikos skatinamosios priemonės, taip pat apribojimų sušvelninimas iki antrojo ketvirčio pabaigos, rašoma OPEC mėnesio ataskaitoje.

Tačiau, prasidėjus antrajai pandemijos bangai ir padidėjus neapibrėžtumui, pasaulio ekonomikos atsigavimas sutriko ir dabar prognozuojama, kad pasaulio bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 metais smuks 4,2 procento.

„Kitąmet prognozuojamas pasaulio BVP augimas 4,4 procento. Šį šuolį daugiausia lems besiformuojančios rinkos šalys ir besivystančios šalys, visų pirma Azijoje. Faktinė augimo trajektorija labai priklausys nuo neapibrėžtumo, susijusio su tolesne COVID-19 pandemijos raida, naujosios JAV administracijos politika ir derybomis dėl „Brexito“, taip pat su vykstančiomis derybomis dėl prekybos“, – rašoma kartelio ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas