Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pranešta apie dar vieną žūtį Astravo atominės elektrinės statybvietėje

Informacija apie jauno darbininko žūtį statomojoje Astravo atominėje elektrinėje pasirodė gruodžio 6 dieną Baltarusijos socialiniuose tinkluose, rašo naviny.by. „Ką tik sulaukiau skambučio, kad prieš dvi dienas Astravo AE statybvietėje žuvo darbininkas. Sako, kad tai jaunas žmogus, ką tik grįžęs iš tarnybos kariuomenėje. Nukrito iš aukštai ir žuvo“, – feisbuko paskyroje rašo Baltarusijos opozicijos politikas Pavelas Severinecas. Tai būtų jau ketvirta auka statomoje elektrinėje.
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“
Pirmasis Astravo AE reaktorius pasipuošė apsaugine „kepure“ / BelAEC paskyros feisbuke nuotr.

Tokius pačius duomenis skelbia ir kitas Baltarusijos naujienų portalas Belapan.by, kuris rašo, jog apie žūtį pranešė vienas darbininkas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų viešinama.

„Maždaug prieš tris keturias dienas nukrito žmogus netoli statybų duobės. Jaunas, ką tik iš armijos grįžęs. Sako, kad ir inspektoriai jau buvo atvykę į įvykio vietą“, – pasakojo darbininkas, kuris prisipažino nebuvęs įvykio liudininku.

Tiesa, atominės elektrinės administracija trečiadienį kol kas nepatvirtino žūties statybvietėje. Oficiali valdžia paprastai neigia incidentus Astravo AE arba pripažįsta juos tik po tam tikro laiko.

Rugsėjo mėnesį Baltarusijos energetikos viceministras Michailas Michadiukas informavo žurnalistus, kad per per visą Astravo atominės elektrinės statybų laikotarpį jau žuvo trys žmonės.

„Žiniasklaidos priemonės užfiksavo, kad dešimt žmonių žuvo. Tikrai nežuvo tiek žmonių – tiek buvo nelaimingų atsitikimų. Kai statybų aikštelėje dirba per 5 tūkstančius žmonių, žmogiškasis faktorius, deja, kartais tai lemia“, – sakė pareigūnas.

Jis paaiškino ir apie žūties priežastis. Vienas žuvo gerai neužsukęs dujų baliono, kitas nukrito nuo stogo, trečiasnesilaikė saugumo reikalavimų ir taip pat nukrito iš aukštai.

Baltarusijos žiniasklaidoje buvo pasklidę žinių, kad kai kurie darbininkai į statybų aikštelę ateina neblaivūs, tačiau energetikos viceministras teigė, kad jie pradėti tikrinti alkotesteriais.

Lietuva kritikuoja Baltarusiją dėl Astravo AE statybų, ir laiko jas nesaugiomis bei neatitinkančiomis tarptautinių reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas