Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pučiamos Rusijos dujų kainos trukdys SGD terminalui

Oficialiuose dokumentuose deklaruodamas aukščiausias įmanomas Lietuvai parduodamų dujų kainas, Rusijos gamtinių dujų milžinas „Gazprom“ iš dalies trikdo rinkos aplinką ir jos rodiklius, kurie bus svarbūs, pasirašant dujų tiekimo suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalui Klaipėdoje sutartį.
„Gazprom“
„Gazprom“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Verslo žinios“ penktadienį rašo, kad rinkoje vyraujant apie 500 JAVdolerių dujų kainai, SGD pardavėjus sunkiau įtikinti parduoti dujas, pavyzdžiui, už 350 JAVdolerių, kaip būtų įprasta Šiaurės Vakarų Europoje.

Terminalą statanti bendrovė „Klaipėdos nafta“ siekia pasirašyti vidutinės trukmės 5 metų sutartį, todėl tikėtina, kad pardavėjai sieks įprastų kainodaros formulių ir rinkoje vyraujančių kainų įvertinimo, rašo dienraštis.

„Klaipėdos naftai“ nusipirkus dujų, kaip neoficialiai prognozuojama, po 420 JAVdolerių už 1 tūkst. kubų, „Gazprom“ nedaug tepraloštų, Lietuvos rinkoje siūlydamas dujas, pavyzdžiui, už 400 JAVdolerių.

„Gazprom“ 2014 metais sako nekeisiantis dujų kainos Lietuvai – neseniai koncerno akcininkų patvirtinta numatoma maksimali kitų metų dujų kaina Lietuvai yra tokia pat, kokia buvo patvirtinta ir prieš metus 2013 metams, – 450 eurų, arba apie 600 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai