Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Regionų verslas finansinės pagalbos dėka siekia didinti atsparumą krizėms

Finansinių sunkumų 2019–2021 m. laikotarpiu patyrusios įmonės aktyviai domisi Inovacijų agentūros paskelbta finansine dotacija, kuri turėtų padėti išlaikyti verslo pajamas ir konkurencingumą. Finansinė pagalba skirta labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms, verslą vykdančioms Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione.
Darbas prie kompiuterio
Darbas prie kompiuterio / Pranešimo aut. nuotr.

„Visų pirma norime padėti pajamas praradusioms įmonėms atkurti mokumą trumpuoju laikotarpiu ir susigrąžinti finansinį stabilumą. Bendrovės galės įsigyti ekspertines konsultacijas: planus, kurie padėtų optimizuoti veiklos kaštus ir tokiu būdu atkurtų įmonės mokumą. Jei įmonės vadovai vis pagalvoja, kad reikia išorės verslo konsultanto, finansų rizikos valdymo ar kito eksperto konsultacijos ir įžvalgų, kaip pagerinti įmonės veiklą, mokumą, kaip optimizuoti kaštus, tai puiki priemonė iš dalies finansuoti šias konsultacijas”, – sako Agnė Vaitkūnienė, Inovacijų agentūros Investicijų valdymo departamento direktorė.

Pranešimo aut. nuotr./Agnė Vaitkunienė
Pranešimo aut. nuotr./Agnė Vaitkunienė

Pasak jos, būsimi projekto įgyvendintojai galės įsigyti konsultacijų paslaugas, kurios siektų optimizuoti veiklos kaštus, tokius kaip tiesioginės parduotos produkcijos sąnaudos, darbo užmokesčio, žaliavų ir įrangos priežiūros, administracinės išlaidos. Priemonė labai paprasta, projekto įgyvendinimo planą (PĮP) parengti ir administruoti nesunkiai gali pati įmonė. Atsiskaitymas taip pat paprastas, reikės tik rezultato, t.y. pateikti verslo konsultanto ar eksperto parengtą ataskaitą, kurios išvadoje būtų nurodyti priemonės ir būdai, kaip pagerinti įmonės veiklą (antikrizinis veiklos valdymo planas, veiklos kaštų optimizavimo planas ir pan.).

Įmonės projektus turės įgyvendinti Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione per 12 mėnesių. Šis regionas apima visą Lietuvą, išskyrus Vilniaus apskritį. Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma antikrizinės veiklos valdymo paslaugoms įsigyti – 10 tūkst. Eur, o veiklos kaštų optimizavimo paslaugoms įsigyti – 5 tūkst. eurų. Bendrai įmonių projektams įgyvendinti numatyta 2,5 mln. eurų.

Pretenduoti į finansavimą gali bendrovės veikiančios ne mažiau nei 3 metus. Vertinant pajamų kritimą atsižvelgiama į pajamas gaunamas už pačių pagamintą produkciją ar teikiamas paslaugas, į pajamas už perpardavimą – neatsižvelgiama.

„Vertindami paraiškas atsižvelgiame į keletą finansinių rodiklių. Finansavimą gali gauti įmonės, kurių metinės pajamos 2019 m. buvo didesnės nei 200 tūkst. Eur ir daugiau nei pusė metinių pajamų gautos už savo pagamintą produkciją. Taip pat vertiname kiek 2020 m. ir 2021 m. krito pajamos lyginant su 2019 metais. Kuo didesnis kritimas – tuo aukštesnis konkursinis balas skiriamas. Raginame pajamas praradusius verslus kreiptis į Inovacijų agentūros ekspertus, konsultuotis, teikti paraiškas ir atkurti įmonių finansinį stabilumą“, – sako A. Vaitkūnienė.

Išsamiai kvietimo sąlygos pristatomos Inovacijų agentūros tinklalapyje. Paraiškas projektui įgyvendinti galima teikti iki 2023 m. vasario 20 d.

Norintiems gauti finansavimą pagal šią priemonę Inovacijų agentūros specialistai gruodžio 15 d. organizuoja specialius mokymus internetu, būtina registracija.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos planuoja įgyvendinti priemones, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Iš jų 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas