Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkoms laukiant derybų Vienoje, naftos kainos kopia aukštyn

Investuotojams viliantis, kad šeštadienį Vienoje rengiamos Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) ir karteliui nepriklausančių naftą išgaunančių šalių derybos bus sėkmingos, naftos kainos penktadienio vakare toliau kopia aukštyn.
Naftos gavyba Kalifornijoje
Naftos gavyba Kalifornijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,31 JAV dolerio, arba 0,56 proc., iki 54,20 JAV dolerio už barelį.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,65 JAV dolerio, arba 1,28 proc. iki 51,49 JAV dolerio už barelį.

„Westbeck Capital Management“ analitikų nuomone, dėl OPEC susitarimo dėl gavybos ribojimo naftos kainos 2017 metais svyruos 55–65 JAV dolerių už barelį intervale, retsykiais perkopdamos 70 JAV dolerių už barelį kartelę.

Dalyvavimą šeštadienio susitikime jau patvirtino dešimt pakviestų OPEC nepriklausančių valstybių, įskaitant Rusiją, Azerbaidžaną, Kazachstaną, Meksiką ir Omaną. OPEC šiame posėdyje nepriklausomus naftos gamintojus sieks įtikinti savo bendrą gavybą sumažinti 600 tūkst. barelių per dieną.

Tuo tarpu Saudo Arabija įspėjo savo klientus apie tai, kad dėl gavybos mažinimo gali sumažėti naftos tiekimas. Spėjama, kad labiausiai sumažės tiekimas į Šiaurės Ameriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas