Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Masiulis: dujotiekio konkursas stringa, bet iš esmės suskystintų dujų terminalo statyba vyksta sėkmingai

Valstybės kontroliuojamos naftos produktų krovos bendrovės „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ teigė, kad suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos darbai vyksta sėkmingai. Pasak jo, vienintelis projektą šiek tiek stabdantis dalykas yra teismo sprendimas laikinai sustabdyti dujotiekio rangovo konkursą.
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Aš nenupieščiau viso šito proceso liūdnomis spalvomis. Jeigu mes visą mūsų vykdomą projektą apžvelgtume iš viršaus, tai jame yra trys dalys: pats terminalas laivas, krantinė ir aukšto slėgio dujotiekis. Tai pats laivas terminalas yra sėkmingai statomas Pietų Korėjoje, net statomas anksčiau grafiko, tad su viena didžiųjų dalių visiškai nėra jokių problemų. Krantinės konkursas yra pavykęs, skundų kol kas nėra, ir artimiausiu metu mes tikimės paskelbti nugalėtoją, pasirašyti sutartį, ir tas darbas bus padarytas. Gilinimas uosto akvatorijos vyksta pilna jėga ir turėtų būti padarytas. Vienintelis kliuvinys kol kas yra vamzdyno konkursas, bet mes matome, kad iš esmės visas procesas vyksta sėkmingai“, – teigė R. Masiulis.

Jis išreiškė abejonių dėl teismo pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių ir teigė tikįs, kad šis sprendimas artimiausiu metu bus atšauktas.

„Mes manome, kad Klaipėdos apygardos teismas šiek tiek paskubėjo, gal per mažai įsiklausė, kokios rizikos gali būti dėl tokio jų sprendimo. Matyti tikrai, kad tos argumentacijos mes turime daug ir teismui ją pateiksime, nes kad ir teismo nutartyje nėra nurodyta, kokiu motyvu tai yra sustabdyta, yra tik formalus vieno sakinio motyvas. Vis dėlto įvertinus projekto dydį, svarbą visai šaliai, manau, kad teismas turėtų atidžiau įvertinti laikinųjų apsaugos priemonių pritaikymą. (…) Aš esu įsitikinęs, kad teismas įsiklausys į mūsų argumentus, kuriuos mes artimiausiu metu pateiksim, ir laikinąsias apsaugos priemones atšauks. Tada jau teismo būdu gali būti visi klausimai sprendžiami savo ruožtu, bet mūsų konkursas nebus sustabdytas“, – „Žinių radijui“ sakė R. Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai