Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija patenkina beveik ketvirtadalį Vokietijos naftos ir dujų importo

Rusija yra svarbiausia energijos išteklių tiekėja Vokietijai, tačiau Rusijos dalis bendrame importe į Vokietiją siekia tik 3,7 proc., praneša visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“, remdamasi nacionalinės statistikos tarnybos „Destatis“ antradienį paskelbtais duomenimis.
Dujos
Dujos / 123RF.com nuotr.

Pirmąjį šių metų mėnesį rusiška nafta ir dujos sudarė 24,1 proc., anglis – 49,1 proc., metalai – 6,7 proc. viso šių prekių importo į Vokietiją. Iš Rusijos importuotos naftos ir dujų vertė – 2,6 mlrd. eurų, anglies – 330 mln. eurų, metalų – 452 mln. eurų.

Palyginti su praėjusių metų sausiu, visas Vokietijos prekių importas iš Rusijos išaugo beveik 58 proc. iki 4 mlrd. eurų.

Vokietijos prekių eksportas į Rusiją pirmąjį šių metų mėnesį įvertintas 2,1 mlrd. eurų – vos 2 proc. viso Vokietijos eksporto. Pagrindinės eksporto į Rusiją prekės – mechanizmai, automobiliai ir jų dalys, chemijos pramonės produkcija.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Europos Sąjunga įvedė sankcijas aviacijos ir kosmoso pramonės prekių ir technologijų tiekimui į Rusiją. Pernai Vokietija į Rusiją eksportavo orlaivių už 895 mln. eurų. „Destatis“ patikslino, jog jų sąraše – dideli keleiviniai ir krovininiai lėktuvai, priklausantys Rusijai, tačiau Vokietijoje buvo techniškai pertvarkyti.

Praėjusiais metais Vokietija pardavė Rusijai naftos perdirbimo įrangos už 674 mln. eurų. Dėl karo Ukrainoje šių prekių eksportas taip pat yra sustabdytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas