Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saulės energetikos grupė „BayWa r.e.“ žengia į Latviją, ketina plėstis į Lietuvą ir Estiją

Tarptautiniu mastu veikianti Vokietijos saulės energetikos grupė „BayWa r.e.“ žengia į Latvijos rinką, įsigijusi Rygoje įsikūrusią didmeninės prekybos fotovoltiniais elementais įmonę „ProElektro“, planuoja steigti didmeninės saulės energijos prekybos padalinius Lietuvoje ir Estijoje, taip tęsdama sėkmingą plėtrą Rytų Europoje, teigiama pranešime.
Saulės jėgainė
Saulės jėgainė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Manome, kad Baltijos šalys turi didžiulį neišnaudotą potencialą. Pavyzdžiui, Lietuvos fotovoltinės energijos rinka turėtų augti daugiau kaip 30 proc. per metus. Be to, kad padedame šalims siekti klimato tikslų, taip pat siekiame sukurti daugiau darbo vietų šioje augančioje pramonėje“, – pareiškė „BayWa r.e. Solar Trade“ regiono direktorius Alexanderis Schüttas.

Latvijos didmeninės prekybos fotovoltiniais moduliais, inverteriais ir kitais elektros komponentais bendrovės „ProElektro“ įsigijimo sutartį Vokietijoje įsikūrusi „BayWa r.e.“, kurios metinė apyvarta siekia 3,6 mlrd. eurų, pasirašė pernai gruodį ir užbaigė šiemet sausį.

Be jau veikiančių biurų Lenkijoje, Bulgarijoje ir Čekijoje, „BayWa r.e.“ taip pat planuoja atidaryti didmeninės prekybos padalinius Vengrijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje.

„BayWa r.e.“ yra nepriklausoma elektros energijos gamintoja, plėtojanti prekybos energija verslą. Ji yra įdiegusi daugiau kaip 5 gigavatų (GW) galios energijos ir valdo daugiau kaip 10,5 GW galios energetijos aktyvų.

„BayWa r.e.“ akcininkės – 19,8 mlrd. eurų metinę apyvartą generuojanti „BayWa AG“ ir pasaulinė investicijų į energetikos infrastruktūrą lyderė „Energy Infrastructure Partners“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas