Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimo komisija aptars energijos kainų augimą, amortizavimą

Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisija penktadienį svarstys energijos kainų augimo amortizavimo bei pagalbos priemones verslui ir gyventojams.
Šildymo kaina
Šildymo kaina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Siekdama sušvelninti energetikos kainas, Vyriausybė pateikė antiinfliacinį planą, kaip ketinama remti gyventojus dėl išaugusių energijos kainų ir spartinti energetinės nepriklausomybės stiprinimą.

Komisija aptars Vyriausybės siūlomas pagalbos priemones verslui ir gyventojams, bandant amortizuoti energijos išteklių kainų šoką.

Elektros kainų augimas nuo liepos bus kompensuojamas visiems buitiniams vartotojams, nepriklausomai nuo tiekėjo. Tiek elektros, tiek dujų kainos neturėtų augti labiau nei 40-50 proc., o konkrečius jų dydžius nustatys Valstybinė energetikos reguliavimo taryba.

Pagal dabartines tendencijas rinkose elektros kaina nuo liepos 1 dienos galėtų augti apie 80–90 proc. (iki 0,31–0,32 euro už kilovatvalandę). Tuo metu gamtinių dujų kaina pirmos grupės vartotojams augtų du kartus (iki 1,6 euro už kubinį metrą), antros grupės – apie 2,4 karto (iki 1,34–1,35 euro).

Dujų ir elektros kainų kompensavimui gyventojams Vyriausybė iš biudžeto numato skirti iki 570 mln. eurų. Kiek iš jų teks elektros ir dujų tiekėjai „Ignitis“, o kiek – kitiems nepriklausomiems elektros tiekėjams, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas