Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD bunkeriavimo laivas „Kairos“ išplaukė į Europą

Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorei „Klaipėdos nafta“ skirtas didžiausias pasaulyje SGD bunkeriavimo laivas „Kairos“ išplaukė iš laivų statyklos Pietų Korėjoje link Baltijos jūros.
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“
Suskystintų gamtinių dujų laivas-saugykla „Independence“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak bendrovės, į uostamiestį laivas turėtų atplaukti gruodį, kai bus parengtas darbui. Laivą naudos Vokietijos įmonės „Nauticor“ ir „Klaipėdos naftos“ bendra įmonė.

„Dabar („Kairos“ – BNS) plauks į Hamburgą ir gruodžio pradžioje mes jo lauksime Klaipėdoje“, – BNS penktadienį sakė „Klaipėdos naftos“ atstovė Orinta Barkauskaitė.

„Nauticor“ generalinis direktorius Mahinde Abeynaike sako, jog „Kairos“ yra svarbus, užtikrinant patikimą SGD tiekimą regione.

„Laivo „Kairos“ atvykimas į Baltijos jūrą yra reikšmingas įvykis. Nuo šiol dideliu mastu bus galima užtikrinti SGD tiekimą SGD varomiems laivams. Tai reikšmingas žingsnis siekiant tvarios ir atsakingos laivininkystės – tokiu būdu bus užtikrinama geresnė oro ir vandens kokybė“, – pranešime teigė M.Abeynaike.

„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mindaugas Jusius teigia, kad laivas sustiprins SGD tiekimo grandinę Baltijos jūros regione.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Mindaugas Jusius, KN gen. direktorius
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Mindaugas Jusius, KN gen. direktorius

„Naujuoju laivu bus užtikrinama konkurencingesnė paslaugų kaina SGD paskirstymo stoties naudotojams. Jis padės ne tik sumažinti SGD tiekimo grandinės kainą, bet ir užtikrins sklandų ir operatyvų paslaugos teikimą paskirstymo stoties naudotojams“, – pranešime teigė M.Jusius.

Rugsėjo pabaigoje skelbta, kad „Kairos“ išplaukė Baltijos jūros kryptimi, bet tuo metu jis tebuvo bandomas.

Laivas pradėtas statyti 2016 metais, kai bendra „Nauticor“ ir „Klaipėdos naftos“ įmonė pasirašė laivo nuomos sutartį su laivo savininke „Babcock Schulte Energy“ (BSE). Šių metų vasaqrį „Hyundai Mipo Dockyard“ statykloje Ulsane Pietų Korėjoje įvyko laivo inauguracijos ceremonija.

Laivas „Kairos“ gali talpinti 7,5 tūkst. kubų SGD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento