Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SGD terminalo statyba sklandi, bet dar ieškoma tiekėjo ir deramasi su latviais

Alternatyvą „Gazprom“ dujoms sudarysiantis suskystintųjų gamtinių dujų terminalas statomas pagal planą, konstatuoja Vyriausybėje posėdžiavusi šio projekto komisija.
Laivas-saugykla su dujinimo įrenginiu
Laivas-saugykla su dujinimo įrenginiu / „Klaipėdos naftos“ nuotr.

Jau rugsėjį Klaipėdos uoste prie Kiaulės nugaros bus pradėta statyti terminalo krantinė, pagal grafiką Pietų Korėjoje montuojama ir bandoma terminalo laivo įranga.

Tačiau Seimui pataisius Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo įstatymą per artimiausią pusmetį Lietuva turi pasirengti ir visiškai naujai ūkinei veiklai – numatyti kaip bus priimamos, saugomos ir vartotojams tiekiamos per terminalą importuojamos dujos.

„Darbai pajudėjo dėl to, kad yra priimtas naujasis SGD terminalo įstatymas. Priėmus įstatymą eina daugybė poįstatyminių aktų (...) – jie visi turi būti priimti, kad būtų sukurtas reguliavimas ir užtikrinama terminalo veikla ateityje“, – po posėdžio sakė terminalą statančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Pasak jo, iš kur pirksime suskystintąsias dujas aiškės metų pabaigoje. Šiuo metu vis dar deramasi su potencialiais tiekėjais.

Iki rugsėjo žadama susitarti ir su kaimynais latviais dėl dalies terminalo dujų saugojimo Inčukalno dujų saugykloje.

„Viskas vyksta laiku. Gilinimo darbai jau yra pabaigti, bet krantinės darbai dar nepradėti. Rugsėjo 15 dieną prasidės. Šiandien (...) pristatyta, kokie teisės aktai turi būti paruošti ir numatytos ministerijos, atsakingos už jų parengimą. Tie teisės aktai turi būti priimti rudenį“, – po posėdžio sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai