Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Shell“ apskundė teismo sprendimą dėl anglies dioksido emisijų mažinimo tikslų

Energetikos milžinė „Shell“ antradienį pranešė apskundusį Nyderlandų teismų sprendimą, nurodantį bendrovei iki 2030 metų 45 proc. sumažinti savo pasaulines bendrąsias anglies dioksido emisijas.
„Shell“
„Shell“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais grupė Nyderlandų nevyriausybinių organizacijų laimėjo didelę kovą apygardos teisme Hagoje prieš „Shell“. kur buvo priimtas sprendimas, kad bendrovė prisideda prie „baisių“ klimato kaitos pasekmių.

Tai buvo pirmas kartas, kai įmonė verčiama savo politiką suderinti su 2015 metų Paryžiaus klimato susitarimais.

Nyderlandų organizacijos „Žemės draugai“ („Friends of the Earth“) filialas sausio mėnesį pareiškė, kad nusitaikė į maždaug 30 tarptautinių kompanijų, siekdamas jas priversti parengti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimo planus, ir tikisi, jog sprendimas „Shell“ byloje gali tapti precedentu.

Aplinkosaugos grupė 2019 metais pateikė ieškinį kartu su kitomis šešiomis institucijomis, kurias palaikė daugiau nei 17 tūkst. Nyderlandų piliečių.

Antradienį išplatintame pareiškime „Shell“ teigė, „norinti būti energetikos pereinamojo laikotarpio lydere“, tačiau pridūrė, kad pateikė apeliaciją dėl teismo sprendimo, įpareigojančio iki 2030 metų sumažinti pasaulinį anglies dvideginio išmetimą 45 procentais, palyginti su 2019 metų rodikliais.

Bendrovė teigia „nustačiusi absoliutų klimato kaitos tikslą iki 2030 metų perpus sumažinti išmetamų teršalų kiekį, palyginti su 2016 metais.

„Vien tik „Shell“ negali tiesiogiai paveikti savo klientų energijos pasirinkimo. Vyriausybės turi įgyvendinti politiką, kuri iš esmės pakeistų visuomenės energijos vartojimo būdą“, – sakoma pranešime.

Įmonė pareiškė, kad „pastarieji iššūkiai, susiję su energijos tiekimu, kartu su energijos kainų šuoliais, rodo, kad norint, jog perėjimas būtų teisingas ir tvarkingas, dėmesys turi būti sutelktas ne tik į anglies dvideginio išmetimo mažinimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas