Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Shell“ prognozuoja, kad dėl pandemijos patirs iki 22 mlrd. JAV dolerių nuostolių

Energetikos milžinė „Royal Dutch Shell“ dėl nepaliaujamo naftos kainų mažėjimo patirs iki 22 mlrd. JAV dolerių (19,6 mlrd. eurų) nuostolių, antradienį pranešė bendrovė.
„Shell“
„Shell“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglijos ir Nyderlandų bendrovė pranešime teigė, kad antrajame ketvirtyje neteks nuo 15 iki 22 mlrd. JAV dolerių, nes naftos ateities sandoriai patyrė didžiulį nuosmukį dėl COVID-19 pandemijos ir Saudo Arabijos ir Rusijos kainų karo padarinių bei pasiūlos pertekliaus.

Taigi nuostoliai greičiausiai bus didesni nei 15,8 mlrd. JAV dolerių grynasis pelnas, kurį įmonė uždirbo pernai.

Tuo tarpu bendrovės konkurentė BP birželį pranešė, kad per tą patį laikotarpį patirs nuo 13 iki 17,5 mlrd. JAV dolerių nuostolių dėl koronaviruso pandemijos, kuri sunaikino naftos paklausą.

„Atsižvelgdama į COVID-19 pandemijos poveikį ir tebesitęsiančią naftos kainų aplinką, „Shell“ ir toliau sieks prisitaikyti, kad užtikrintų verslo atsparumą“, – teigiama „Shell“ pranešime.

Bendrovė pridūrė: „Atsižvelgdama į tai „Shell‘ skelbia patikslintas ilgalaikių prekių kainų ir maržos perspektyvas, kurios, kaip manoma, sukels grynųjų pinigų srautų sumažėjimą antrojo ketvirčio rezultatuose“.

„Shell“ taip pat prognozavo, kad antrąjį ketvirtį neapdirbtos naftos gavyba sudarys 2,3–4,4 mln. barelių naftos ekvivalento.

„Nors šis gamybos kiekis yra didesnis, palyginti su anksčiau pateiktomis prognozėmis, dabartinėje makroekonominėje aplinkoje jis turėjo nedidelį poveikį pajamoms“, – perspėjo grupė.

Bendrovė prognozuoja, kad Londono Šiaurės jūros „Brent“ naftos kaina 2020 metais sieks vidutiniškai vos 35 JAV dolerių už barelį, o vėliau šiek tiek atsigaus ir 2021 metais pasieks 40 JAV dolerių, 2022 metais – 50 JAV dolerių, o 2023 metais – 60 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas