Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Siekiama užtikrinti paprastesnę prieigą prie SGD terminalo

Siekiant užtikrinti paprastesnę prieigą prie suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo, visiems juo norintiems pasinaudoti rinkos dalyviams parengta vienoda bendroji sutartis, o pajėgumų užsakymas bus atliekamas pasirašant specialiąsias sąlygas prie galiojančios sutarties, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).
Laivas „Independence“
Laivas „Independence“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Tai numatyta SGD terminalą valdančios bendrovės „Klaipėdos nafta“ parengtuose naudojimosi SGD terminalu taisyklių pakeitimuose, kuriems trečiadienį pritarė VERT.

Atsižvelgiant į SGD terminalo naudotojų poreikius bei rinkos situaciją, į taisykles įtraukiama sąvoka „neplanuotas krovinys“. Juo laikomas į SGD terminalą pristatomas krovinys, kuriam pajėgumai yra suteikiami ne metinės pajėgumų skirstymo procedūros metu, o dujų metų (laikotarpis nuo spalio iki kitų metų spalio mėnesio) eigoje, teikiant prašymą nustatyta tvarka.

Taip pat išskirti skirtingi pageidaujamų dujovežių atvykimo laikotarpiai SGD krovai ir perkrovai, įtraukiama SGD operatoriaus atliekama ūkio subjektų ir sandorių su susijusiomis šalimis tikrinimo procedūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas