Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spaudžiama protestuotojų, Panamos vyriausybė paskelbė apie degalų kainų sumažinimą

Panamos prezidentas pirmadienį paskelbė apie benzino kainų sumažinimą ir kai kuriems kitiems būtiniems produktams taikomų mokesčių įšaldymą, šalyje neslopstant gyventojų protestams prieš augančią infliaciją ir korupciją.
Vyras su Panamos vėliava
Vyras su Panamos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Suprantu įvairių sektorių nepasitenkinimą susidariusia situacija, kurią lemia pandemijos padariniai ir konflikto Ukrainoje pasekmės“, – sakoma Laurentino Cortizo pranešime.

Pasak jo, asmeniniams automobiliams skirto benzino kaina nuo liepos 15 dienos bus sumažinta iki 3,95 JAV dolerio už galoną (4 litrus).

Tai reiškia, kad naujoji kaina bus 24 proc. mažesnė už birželio pabaigoje galiojusi kaina.

Viešasis transportas jau galėjo mokėti už degalus mažiau nuo gegužės mėnesio.

Pirmadienį Panamoje šimtai žmonių pradėjo antrąją demonstracijų savaitę, protestuodami prieš degalų brangimą, kainoms nuo sausio išaugus 47 procentais.

L.Cortizo taip pat paskelbė, kad jo vyriausybė parengs dekretą, kuriuo įšaldomos keliolikos būtiniausių maisto produktų kainos.

Visgi kelios profsąjungos teigia, kad protestai tęsis tol, kol kainos apskritai sumažės, o benzinas ims kainuoti mažiau 3 JAV dolerių už galoną.

Vakarinėse Veragvaso ir Čiriki provincijose, esančiose netoli sienos su Kosta Rika, protestuotojai blokavo tarpvalstybinį greitkelį, jungiantį šalį su likusia Centrinės Amerikos dalimi.

Panamos mieste grupė studentų susirėmė su policija netoli Panamos universiteto, o grupė protestuotojų buvo laikinai užgrobusi patrulių automobilį ir išdaužė jo langus.

Infliacija „reiškia, kad vis mažiau žmonių gali gyventi oriai“, pareiškė didžiausios šalyje statybų sektoriaus profsąjungos generalinis sekretorius Saulis Mendezas.

Anot jo, tam, kad piliečiai atgautų perkamąją galią, be bendro atlyginimų didinimo turi būti sumažintos arba įšaldytos vaistų, maisto, elektros ir degalų kainos.

Panamos vyriausybė pirmadienį surengė posėdį Santjago de Veragvaso mieste, viename iš protesto židinių, tačiau susitarimo pasiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas