Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 16

Du elektros tiekėjai simboliškai pagerino pasiūlymus, nors kaina biržoje kyla

Lietuvos energetikos agentūra (LEA) antradienį tradiciškai paskelbė elektros tiekėjų palyginimą. „Ignitis“ ir „Elektrum“ per savaitę nežymiai sumažino tarifus, o „Enefit“ lyginami fiksuoti pasiūlymai liko itin aukšti. Tuo tarpu mėnesiui įpusėjus vidutinė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje – 22 proc. didesnė nei balandį ir tai prastesnės žinios su birža susijusius planus pasirinkusiems elektros vartotojams.
Elektros stulpas
Elektros stulpas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu, palyginti su ankstesne savaite, planų su fiksuota elektros energijas kaina tarifus pakeitė du nepriklausomi teikėjai: „Ignitis“ kainas sumažino 1 proc., o „Elektrum Lietuva“ kainas vartotojams koregavo labai nežymiai (mažiau kaip 0,5 proc.). „Enefit“ elektros kainų vartotojams nekeitė.

Visų trijų tiekėjų siūlomos fiksuotos elektros energijos kainos planų tarifai yra 0,18–0,34 Eur/kWh (dviejų laiko zonų) ir 0,25–0,33 Eur/kWh (vienos laiko zonos).

Kaip skelbia LEA, vidutinė elektros energijos kaina biržoje gegužės 1–16 d. siekė 8,2 ct/kWh be pridėtinės vertės mokesčio (PVM), t. y. buvo 22 proc. didesnė už vidutinę balandžio mėnesio kainą.

Jei didėjimo tendencija išlaikys iki mėnesio pabaigos, tai lems didesnes sąskaitas tiek garantinio tiekimo vartotojams, tiek su birža susietus planus pasirinkusiems nepriklausomo tiekimo klientams

Štai kurie tarifų pasiūlymai pasikeitė per savaitę:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas