Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukraina rado alternatyvą rusiškiems degalams

Rusijai nutraukus naftos produktų tiekimą į Ukrainą vamzdynais, o Kijevui įvedus specialius muitus importui iš Rusijos, rasta alternatyva rusiškai produkcijai, todėl degalai Ukrainos rinkoje neturėtų brangti, pareiškė šalies prezidento atstovas.
Degalų kainos artėja prie naujų aukštumų
Degalinėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Rugpjūtį Ukrainos degalų rinkoje gali susiformuoti perteklius. Turime subalansuotą rinką, nepaisant nutrūkusio rusiškų degalų tiekimo“, – sakė Andrejus Gerusas, kurį cituoja agentūra „Unian“.

„Deficito rinkoje nėra, tik keičiasi jos struktūra. Rusijos produkcijos dalis rinkoje sumažės nuo 45 proc. iki 15-25 proc. rugpjūtį-rugsėjį, augant tiekimui iš kitur“, – pridūrė jis.

A.Geruso žodžiais, degalų importas laivais išaugo 3-4 kartus, iš Europos Sąjungos – dukart, iš Baltarusijos – ketvirtadaliu.

Jis pabrėžė, jog Ukraina tikisi daugiau degalų importuoti iš Lietuvos, taip pat dar daugiau jų atsigabenti laivais. Be to, tikimasi, kad Ukrainos naftos perdirbimo įmonės padidins gamybos apimtis.

Nuo šio mėnesio Rusija nutraukė degalų tiekimą Ukrainai vamzdynais, tačiau jie ir toliau tiekiami geležinkeliais. Savo ruožtu Ukraina nuo rugpjūčio įvedė specialius muitus visoms iš Rusijos importuojamoms prekėms, kurie taikomi nepriklausomai nuo kitų muitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito