Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos antimonopolinė komisija „Gazprom“ skyrė 3,5 mlrd. dolerių baudą

Ukrainos antimonopolinės komisijos vadovas Jurijus Terentjevas penktadienį pareiškė, kad komisija nusprendė skirti Rusijos dujų milžinei 85 mlrd. grivinų (3,5 mlrd. dolerių) baudą, praneša naujienų agentūra „Unian“.
„Gazprom“
„Gazprom“ / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Bauda buvo skirta dėl to, kad „Gazprom“ dujų tranzito rinkoje naudojosi savo, kaip monopolininko, padėtimi.

„Bauda buvo skirta motyvuojant tuo, kad „Gazprom“ naudojosi savo, kaip monopolininko, padėtimi dujų tranzito rinkoje, naudojantis magistraliniais dujotiekiais Ukrainoje teritorijoje. Baudos dydis – 85 mlrd. grivinų“, – savo paskyroje „Facebook“ parašė J.Terentjevas.

2015 m. balandžio pabaigoje Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas kreipėsi į šalies antimonopolinę komisiją su prašymu pradėti tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos, nes pastarosios įmonės veikla neša nuostolius Ukrainos ekonomikai, o pati Rusijos milžinė veiklą vykdo „diskriminacinėmis, iš esmės nekonkurencinėmis sąlygomis“.

Įvairūs Ukrainos valdžios atstovai jau anksčiau skundėsi, kad dėl „Gazprom“ veiklos Kijevas beveik prarado galimybę prekiauti dujomis prie savo vakarinės sienos ir naudotis maršrutu iš Slovakijos, norėdamas dujas importuoti, nes „Gazprom“ valdo visus dujotiekio pajėgumus.

Be to, blokuodama dujų srautą iš Slovakijos, „Gazprom“ iš Europos dujų tiekėjų atėmė galimybę užimti savo dalį Ukrainos gamtinių dujų rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai