Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos teismas nurodė iš „Gazprom“ išieškoti 6,2 mlrd. eurų

Kijevo ūkio teismas patenkino Ukrainos antimonopolinės tarnybos ieškinį iš Rusijos dujų giganto „Gazprom“ priverstinai išieškoti 6,2 mlrd. Eur (172 mlrd. grivinų), rašo „Deutsche Welle“.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiek daugiau nei pusę šios sumos sudaro konkurencijos reguliuotojo skirta 3,47 mlrd. JAV dolerių (85,966 mlrd. grivinų) bauda, o likusią sumą – delspinigiai dėl jos nemokėjimo (1,5 proc., arba apytikriai 46,68 mln. Eur per dieną).

Bauda sausio 22-ąją skirta už piktnaudžiavimą monopoline padėtimi Ukrainos dujų tranzito rinkoje – atitinkamos sutarties su „Naftogaz“ nuolatinio pažeidinėjimo. Rusijos koncernas apie tai oficialiai informuotas vasario 12 dieną ir turėjo baudą sumokėti iki gegužės 4 – osios.

„Gazprom“ bandė šios baudos teisėtumą Kijevo ūkio teisme užginčyti, tačiau jo prašymas buvo atmestas. Atmetimo teisėtumą vėliau patvirtino aukštesnės instancijos Ukrainai teismai, įskaitant Aukščiausiąjį Teismą.

Stokholmo arbitraže baigtas „Gazprom“ ir „Naftogaz“ priepriešinių ieškinių žodinis nagrinėjimas, o verdikto laukiama 2017 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje. „Naftogaz“ finansinių pretenzijų Rusijos dujų monopolininkui suma siekia 28,3 mlrd. JAV dolerių, o koncernas „Gazprom“ iš Ukrainos energetikos įmonės siekia prisiteisti 38,7 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai